Dziwne "Głucho- gumowe" stuki chyba z przodu ale nie wiem??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie na nierownosciach slysze głucho - gumowe stuki " wydaje mi sie ze z przodu ale to trudne do oceny. Mialem tak jak zalozylem amorki kyb a nie oryginaly z tylu. Wymienilem dzis poduszki tylnych i poduszki stabilizatora i nic dalej to samo. Czy drazki stabilizatora po 10 tys mogly siasc?? Jak wezme je w dłon to moge nimi poruszac?? Czy to może być to??

A dobrze założyłeś amortyzatory? To są chyba amorki gazowo olejowe i nie można ich tak sobie założyć i pojechać. Podstawą montażu amortyzatorów gazowo olejowych jest przechowywanie ich przez co najmniej dwie godziny w pozycji pionowej. Jeśli olej nie ścieknie na dół to przy ostrym ruchu góra/dół mały otworek przelewowy ścina uszczelniacz i amortyzator jest do luftu. Co prawda nie zawsze tak się dzieje ale taka jest ogólna zasada montażu wszystkich amortyzatorów, nie tylko gazowo olejowych. Prawda jest taka że mało który mechanik stosuje się do tych zasad czyli ogólne olewactwo.

nie ja amorki zalozylem juz pol roku temu i od 4 miesiecy bylo ok a zalozylem kyb ale musialem zmienic na oryginaly daewoo i bylo ok teraZ to sie pojawilo