Moja asta strasznie kopci

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Jestem nowy.Mam problemik z astrą 1.6 16v 99r.
Kupiłem go tydzień temu z,po zakupie jadąc ok 400 km wszystko było ok.Standardowo zabrałem się za wymianę płynów i fitrów.Pierwsze zdziwienie nie miał filtru powietrza a drugie zamiast płynu chłodzacego była woda.Po wymianie na płyn zaczął strasznie kopcić na szaro.Wymieniłem uszczelkę pod głowicą nadal jest to samo.Przebieg 170 tys.Może mi ktoś pomoże.

za małe info...

na badaniu wyszło że 10-cio krotnie przewyższa normę,nie ubywa ani oleju ani płynu do chłodnicy

po zerwaniu paska może jest ?

zapłon wyregulowany
Opisz czy jest słaba cz zapala czy sie nie zawiesza przy odpalaniu lub wlatywaniu na obroty
Mozliwe ze sonda lambda coiś pierdzieli.
a jeżeli nie bierze płynów to wymiana z wody na płyn nie miała znaczenia
Jest jeszcze jedna sprawa z która sie spotkałem ale raz i dawno
Jak nic nie pomoże to wywal i przeczyść zbiornik i nowy filtr paliwa i przeczyść przewodziki paliwowe
POZDRAWIAM

Cytat:
zapłon wyregulowany

no nie żartuj w ten sposób....

po prostu sie upewniam bo istnieje niestety taka możliwość

jaka ???? to DIS

kolego uszczelak pod głowicą wydmuchana samochód jes wtedy słabszy o jakies 5-15KM

słabszy o jakies 5-15KM
sprawdzales na hamowni?
Na twoim miejscu pojechal bym na kompa i sprawdzil, przyczyn moze byc kilka ale jezeli jest to bialy dym to ja bym wyczyscil zbiornik i uklad paliwowy i nie martw sie jezeli nie ubywa plyn ani olej to pewnie jakas drobnostka. Pozdrawiam

poprostu kupiles trupa pan bog stworzyl opla i zaplakal

http://asterka.2max.pl/aldl.html zobacz na tą stronę czasem samemu można znaleść awarię jak występowały jakieś błędy.