Komputer 93 AB

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Silnik mi gasnie i skacza obroty. Wymieniłem kable Wn i swiece. Nie pomogło. Byłem na kompie i błędów brak. Dzisiaj mialem czyszczony silniczek krokowy (był czysty) i pieknie działa. Napięcie na potencjometrze przepustnicy wynosiło 0.76V a powinno 0.9V. Sonda LAmbda nie działała w wysokiem zakresie obrotów. Wymieniłem na inny komputer i wysztko gra. Napięcie ok, nie gasnie i wiecej mocy ma (tzn tyle ile powiniem miec). Moje pytanie: Czy moge zamontować komputer 92 AB , lub 94 AB (ja mam 93 AB). czy macie moze taki na zbyciu ile moze kosztować i jak sprawdzić czy jest sprawny oprucz podłaczenia go do auta?

No nie mowcie ze nikt nic nie wie?? Pliz?? Chociaz cos!!

czy to 93 oznacza rocznik samochodu??

Cytat:
2006-12-06 21:07:31, Nagara pisze:
czy to 93 oznacza rocznik samochodu??

Z tego co pamietam to tak.

Co do wymiany kompa to rzadko sie zdarza żeby uległy uszkodzeniu... Sam kiedyś podmieniałem komp. - polecenie mechanika - i nie pomogło.

Ale jesli juz podmieniłeś komp. to dlaczego sobie go nie zostawisz???

Co do komp z innego rocznika to powinien śmigac tylko musisz dobrac do pojemnosci silnika... aaaa masz immobilaizer bo jesli nie to ok ale jesli kupisz komp który ma Patsa (immo) to wtedy masz problem...muszisz szukac jakiegos elektronika który ci go ominie

nie mam immo, a sie pytam bo ten ktory mam aktualnie zalozony, na probe, ma symbol 92 (ja mam 93, ale rocznik auta 94))ale dziala, tylko sie boje ze jak pozbiera wszystkie informacje od czujnikow to sie sypnie, bo jechalem nim doslownie kilka metrow, ale roznica byla wielka, a moj elektromechanik dal mi go na sprawdzenie na tydzien i chce za niego ok 300 pln

Wiesz ja np musiałem kupić używany z firmy Xedos i koles chciał za niego 400 pln utargowałem 50. komp był identyczny co poprzedni ale zmiana komp nic nie pomogła wiec oddałem go i kaski nie straciłem.

Ubij do 250 i powinno byc git. A jasli auto teraz smiga bez problemu to bedzie ok. Jesli ten komp który masz aktualnie założony działa to bedzie chodził

jak na razie chodzi ale to tez uzywka, i myslalem ze bedzie taniej, ale skoro takie sa ceny. Najwarzniejsze ze tak jak ty bede mogl go oddac jakby cos nie gralo.

Dzieki za odpowiedz.

no i dupa
to byl od innego forda i nie dzialal poprawnie, spalal mi ok 16-17 litrow!!! i jak byl zimny to nie wchodzil wyzej niz 2500 obr. podejrzewam jeszcze map sensor, czy wiecie gdzie sa moze jego numery jakies zebym kupil taki jaki trzeba, a potrzebuje nadal ten komputrer mo moze to jednak on: 93AB 12A 650CB

Zobacz do tej tabeli moze znajdziesz cos ciekawegoecu

no to mam taki jak na liscie powinien byc, a co z map sensorem, bo na allegro tez nic nie ma

dzieki

Trudno mi powiedziec odnosnie map sensora ,najlepiej isc do sklepu i spytac o nr katalogowy do twojego modelu ,lub poprosic kogos na forum moze zobaczy jaki jest nr i porownac z zalozonym w aucie

kogo pytac najlepij z forum i czy wiesz jaka jest mniej wiecej cena za sensora

i czy mozna kupowac uzywane, czy mowinien byc nowy, bo wiem ze kompa na pewno nowego nie kupie bo w serwisie forda kosztuje 2780

Nagara-----> zadzwoń na Malwową tam jest "szrot" Forda może znajdą kompa o który Ci chodzi. Z tego co mi się kojarzy to map pasuje z sierry.

Powodzenia w poszukiwaniach

jeżeli autko działa bez zarzutu to Bierz tego kompa za te pieniądze.... Kilka miesięcy temu poszukiwalem 94AB12A650 HB
i znalazlem ale w Autoelektronice w Krakowie za jedyne 700zl.
Myślałem że exploduję ale musialem kupić i esinka znów żyje. Efekt po zmianie jest taki że spadło mu spalanie... Pozdrawiam...

P.S . A co oznaczają te dwie ostatnie literki - może ktoś ma jakiś link????????? Dzięki...

Byłem juz wszedzie i nigdzie nie ma mojega a wiem ze musi byc dokladnie ten sam, bo spalanie mi roslo strasznie. Jeden gosciu ma ale za 600 i tez tylko z gwarancja rozruchowa, a przeciez on sie do 2 dni bedzie ukladal!!! Jeszcze jest pomysl ze to wina elektrozaworu pochlaniacza par paliwa, albo wklad weglowy?? ale nie wiem??!!!
Dzieki.

Prosze bardzo -to co potrzebujesz-

A odnosnie ceny to 50 zl jest jak najbardziej w normie za ecu i tyle mozna by dolozyc do starego auta

nastepny -to co potrzebujesz-

[ wiadomość edytowana przez: robert2006 dnia 2006-12-12 19:37:49 ]

ja mam wyjasnienie odnosnie spalania - jakby ktos byl ciekaw to piszcie tu. Wlasnie mam rozwiazny niby problem w serwisie i oczywiscie analize. szkoda gadac ze tak z tymi kompa mi przesrnao.

Dzieki tez juz na nie patrzylem i kupilem. bedzie w piatek i napisze jak sie sprawdza.

Dzizes k***a, ja p*****le. Kupilem kompa i c**j. Nie ma poprawy. Juz nie wiem co jest. Silniczek krokowy dziala-czysty, lambda tez , nowe kable WN i swiece. czyjnk przepustnicy dziala, elektrozawor par paliwa tez, nowe filtry paliwa i powietrza.

Pomocy!!!!