| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
beast6 LOB SYMPATYK Omega B 3.0 Kwidzyn | 2007-02-26 23:35:48
raczej nie. Jesli juz to od sterowania. powiem mi ile placiles za wymiane nagrzewnicy ? |
beast6 LOB SYMPATYK Omega B 3.0 Kwidzyn | 2007-02-27 10:40:52
za wywalenie i wlozenie deski zaplaciles 40 pln ? czy mechanicy maja jakich magiczny sposob na zrobienie tego bez wywalania |
Scooby Omega caravan 2.5V6 Warszawa | 2007-02-27 10:50:28
Bedziesz miał kłopot aby to zobaczyć. Całość najlepiej obadac po zdjeciu górnej części kolektora ssącego. Wtedy masz wszystko jak na dłoni. |
Falco Opel Omega B x2 Szczecin | 2007-02-27 21:48:23 beast6: 40 złotych to była kwota umowna za pomoc przy robieniu tego. Mechanik (matki znajomy) pomógł mi przy tym więc się zbytnio nie narobił.
Scooby: niestety miałeś racje, zbytnio nie dałem rady nic obczaić. Swoją drogą ten sam mechanik, który pomagał mi przy wymianie nagrzewnicy stwierdził, że to co mu pokazałem to jest chłodzenie głównego komputera. Jakoś zbytnio nie chce mi się wierzyć, ale tak może być. Tylko przyjrzałem się dzisiaj temu z bliska i rzeczywiście na wysokości listwy bocznej na drzwiach wchodzi on w przegrodę pasażerską - gdzie idzie dalej nie wiem (może właśnie zawraca i leci w kierunku komputera - mało prawdopodobne co ? ale nie mam innej teorii), natomiast nie wchodzi on w komorę silnikową jak wcześniej pisałem, tylko zaczyna się jakoś na wysokości środka koła czyli np na wysokości piasty tylko wyżej , dokładnie pod nadkolem. Póki co olewam temat bo jest zbyt zimno a jestem trochę chory i wole nie grzebać przy aucie. Zacznę lepiej od wizyty u gazownika, może coś przy reduktorze jest namieszane i jest nieprawidłowy obieg płynu chłodniczego. |
homer171 LOB SYMPATYK Esesman Wrocław | 2007-03-02 15:19:58 co do tej rurki od strony kierowcy to jak pamietam jak rozbieralem u siebie to chyba od ukladu pod cisnienia bo tam nic innego nie powinno isc. ja u siebie tez wymienialem nagrzewnice bo nie grzalo mi w aukcie.
zobacz moze zawor przed nagrzewnica jest u Ciebie padniety i nie otwiera do konca doplywu do nagrzewnicy. a czasami i gazownicy nie maja zielonego pojecia co robia i wpinaja sie jak im reka podchodzi. |