Esperak na bocznym torze - czyli mam auto służbowe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dzisiaj o godz. 14 zostałem uszczęśliwiony samochodem służbowym - w sumie niby nic specjalnego, to tylko Laguna kombi w turbodieslu, ale i tak jestem bardzo zadowolony - różnica między nim a Esperakiem jest jednak znacząca. Ponieważ ostatnio dużą część mojego życia zawodowego spędzam w samochodzie, tym samym nastąpiło łagodne odstawienie esperaczka na boczny tor i zmniejszenie intensywności jego eksploatacji. Trafi pod opiekę żony, więc raczej będzie łagodniej traktowany, choć z drugiej strony zagrożenie drobna stłuczka będzie miał większe. Jeśli ktoś zobaczy moje auto toczące się jakby je prowadził stary kapelusznik, to na pewno nie będe ja .

Cytat:
2006-12-13 23:15:39, SlawekH pisze:
Dzisiaj o godz. 14 zostałem uszczęśliwiony samochodem służbowym

"Samochód służbowy"... najlepsza marka... jedyny samochód w którym nie trzeba zmieniać oleju i jedyny którym da się wjechać na 30 cm krawężnik z prędkością 50 km/h.

hehe to kiedy z zoltarem moze wpasc zeby "sprawdzic" sluzbowe auto ?? hehehe

Cytat:
2006-12-14 00:02:40, Outcast pisze:
hehe to kiedy z zoltarem moze wpasc zeby "sprawdzic" sluzbowe auto ?? hehehe

W mojej firmie doszedł nastepny samochodzik słuzbowy: Fiat "pedziwiatr" Panda... miesiąc temu doszła nowiutka JETTA 1.6 FSI teraz to mnie juz nikt na miescie nie zauwazy

Cytat:
"Samochód służbowy"... najlepsza marka... jedyny samochód w którym nie trzeba zmieniać oleju i jedyny którym da się wjechać na 30 cm krawężnik z prędkością 50 km/h.

jedyny wyjatek gdy jest sie wlascicielem owej firmy...

Cytat:
2006-12-15 22:03:35, ETomek_GT pisze:
jedyny wyjatek gdy jest sie wlascicielem owej firmy...

Moj szef katuje samochody 2x gorzej niz my w firmie. Niedawno wyrwał wahacz w citroenie xsara. Wiec duzo zalezy od kierowcy.

Cytat:
2006-12-16 14:08:58, Czarek_Rej pisze:
Niedawno wyrwał wahacz w citroenie xsara.

U mnie Focusy 1.6 palą czasem i po 12 litrów - tak to jest jak nie uznają piątego biegu...... A 1.6 tdci dobijają do 9 litrów..