Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() beast6 LOB SYMPATYK Omega B 3.0 Kwidzyn | 2006-10-05 12:41:22 help needed. Mam webasto (mokre of course) fajnie sobie dzialalo ale ostatnio przestalo. Sprawdzilem wczoraj cala instalacje, przekazniki, pompke paliwa i wszystki wyglada ok. Gdzies wygooglalem ze webasto potrafi sie "zawiesic" reset bezpiecznikami nic nie dal wiec zostaje podlaczenie do kompa. I tu pytanie. Webasto ma swoje wlasne zlacze, czy ma ktos schemat kabla ? i ewentualnie soft ?
p.s. archiwum przejrzalem i nic nie ma [ wiadomość edytowana przez: beast6 dnia 2006-10-05 13:44:56 ] |
![]() dominikzzz CARAVAN 2.2 DTI Warszawa | 2006-10-17 23:33:31 hej
na wstepie powiem, ze niestety za bardzo nie pomoge ![]() czy gdy jeszcze Ci chodzilo to webasto to jak kolwiek byla sygnalizowana jego praca ? jakis komunikat na komputerze (mam kolorowy wyswietlacz).. czy to ze webasto dziala widac tylko na mrozie na kanale ![]() ![]() jest to moja pierwsza zima z Omcia C ![]() thx pzdr dz |
![]() beast6 LOB SYMPATYK Omega B 3.0 Kwidzyn | 2006-10-18 08:26:19
slychac dzwiek tak jakby odkurzacza pod maska i spod samochodu w zimne dni wydobywa sie para. A u mnie problemem okazalo sie zwarcie na przewodach pompki paliwowej, zwarcie usunieto bledy skasowano i dziala. na wyswietlaczu nie bedzie zadnego komunikatu podczas dzialania webasto. |
![]() dominikzzz CARAVAN 2.2 DTI Warszawa | 2006-10-25 23:54:46 hej, jeszcze jedno pytanie...
czy webasto odpala ci teraz od razu po odpaleniu silnika, czy po chwili ? czy oprocz "pary" wydobywaja sie z tego spaliny (jest maly tlumik), caly mechanizm jakos widocznie sie nagrzewa ? wiem, ze pytania troche glupie, ale szukam jakichkolwiek objawow, ze to moze dzialac ![]() dzieki za pomoc pzdr dz |
![]() Hohlick DEADSOUL Opel Omega B Mrągowo | 2006-10-26 10:14:47 dominik
cała filozofia działania webasto polega na tym, ze to odpala przed uruchomieniem silnika. jeszcze siedzisz w domu kiedy to pracuje. bo odpalając silnik jest bez sensu uruchamiać webasto (to i tak nie jest możliwe ![]() więcej info tutaj stronka po polsku |
![]() beast6 LOB SYMPATYK Omega B 3.0 Kwidzyn | 2006-10-26 22:02:10
z tym ze to nie jest ogrzewanie postojowe tylko zwyczajnie ogrzewanie pomocnicze. Ja wsiadam juz do cieplego samochodu z cieplym silnikiem i szybami bez szronu i sniegu. |
![]() dominikzzz CARAVAN 2.2 DTI Warszawa | 2006-10-26 22:32:10 z tego co sie probowalem dowiedziec to mam standardowe "dogrzewanie", ktore wspomaga silnik przy niskich tempreaturach ... chociaz to chyba najszybciej sprawdze gdy w kolejny weekend bede w Olsztynie i odwiedze serwis firmy Webasto ![]() ale z innej beczki --> to moze kluczem jest odpowiedz na vpytanie kiedy / przy jakies dokladnie temperaturze to "dogrzxewanie" u Was sie wlacza. mowiac u Was mam na mysli u szczesliwych posiadaczy "standardowego" modelu C ![]() dzieki za kazda odpowiedz pzdr dz |
![]() SENATOR LOB MEMBER SENATOR B GDANSK | 2006-10-26 22:51:05 Cos okolo 5 st C i mniej TAk to dziala u kolegi w B z twoim modelem silnika |
![]() dominikzzz CARAVAN 2.2 DTI Warszawa | 2006-11-03 23:52:21 hej
oczywiscie ja mam ten caly dogrzewacz, jutro jestem o 8:00 w serwisie webasto, bo to moje cholerstwo w ogole nie dziala ![]() dam znac jak diagnoza po obdukcji ![]() pzdr dz |
![]() dominikzzz CARAVAN 2.2 DTI Warszawa | 2006-11-04 18:44:37 no i cholera jasna odwiedzilem ten serwis Webasto !!! ![]() okazalo, sie ze "wszystko" chodzi, ale niestety calosc nie dziala. Goscie ze serwisu mieli problem z podlaczeniem swojego kompa diagnostycznego... ich hipoteza to sterownik calego tego podgrzewacza natomiast z drugiej strony powiedzieli, ze trzeba jeszcze odwiedzic serwis Opla aby potwierdzic, czy aby na pewno oni tez nie dadza rady sie podlaczyc i tu moje PYTANIE: czy gdy sprawdzaliscie / naprawialiscie swoje sprzety to w ASO Opla czy Webasto - pytam, bo nie wiem czy Panowie po prostu mnie zlali czy faktycznie jest jeszcze szansa a druga sprawa to ALLEGRO ![]() dzieki za info i pomoc pzdr dz |