| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
rafpil Opel Astra 1.4 + LPG Pilzno | 2006-12-19 11:08:14 Witam. mam astre 1.4 z '93 i problem z wycieraczkami.
Juz jakiś czas temu zacinały sie, nie schodziły do końca szyby ale nasmarowałem i było troche lepiej. Teraz przestały chodzić wogóle i z przodu i z tyłu !!! Czy mam silniczki do wymiany czy może to coś innego ( jakiś rozdzielacz ) Poradźcie mi prosze bo zima za moment a ja nie mam wycieraczek !!
Dzięki. |
przemek1531 opel astra świecie | 2006-12-19 20:16:56 kolego sprawdż silniczek podłączając go do miernika i włancając auto na zapłon i włącz wycieraczki powinien miernik wskazac napiecie , a jaknie to silniczek pad ale i tak bym podjechał do elektryka góra skasuje od 20 - 40 zł i zrobi bez kłopotów albo załatw inny silniczek i podłącz moze sie cos w tym starym zatarło pozdrawiam i zycze powodzenia |
rafpil Opel Astra 1.4 + LPG Pilzno | 2006-12-20 11:33:59 Ale czy jest możliwe że obydwa silniczki sie nagle zepsuły??
może to jednak coś innego. Jak włanczam teraz wycieraczki to nie chodza ale słychać "tykanięcie" przy włanczaniu. |