Łozysko KIEROWNICY

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Powiedzcie mi jak sie wymienia łozysko w kierownicy bo mam zamiar zabrac sie za to z kolezka czy trzeba duzo czasu na to poświecić i czy ono jet jakos nabijane?? To jest taie małe złote łozysko nr katalogowy 90334860
Koszt 27 zł.
Dzieki za ewentualną pomoc.
Pozdro

Czy naprawde nikt nie wie jak to sie robi???

Cytat:
2006-12-03 17:14:38, adasko_21 pisze:
Czy naprawde nikt nie wie jak to sie robi???

Kolego..jest coś takiego na naszym forum jak WYSZUKIWARKA...i skoro tak bardzo Ci się pali to trzeba było te 3 minutki poświęcić na sprawdzenie gotowych już materiałów a nie dąsać się że przez 24 godziny łykenda nikt Ci nie odpowiedział :

tylko zerknąłem i już mam pewne wytyczne (link poniżej)...więc najpierw poszukaj może :

"Wytyczne" KLIK!

Pozdrawiam

Odswieże troche temat i powiem ze jestem po wymianie łozyska w kierownicy i powiem wam ze robilem to wczoraj z kolega i niewiem za co biora w serwisach i ci wszyscy podwókowi mechanicy az 200 zł (łozysko orginalne kosztuje 25 zł) !!!! wymiana wprawnemu mechanikowi nie powinna zając dłuzej niz 40min. nam zeszło godzina i czteropka piwka

Cytat:
2006-12-20 20:14:30, adasko_21 pisze:
Odswieże troche temat i powiem ze jestem po wymianie łozyska w kierownicy i powiem wam ze robilem to wczoraj z kolega i niewiem za co biora w serwisach i ci wszyscy podwókowi mechanicy az 200 zł (łozysko orginalne kosztuje 25 zł) !!!! wymiana wprawnemu mechanikowi nie powinna zając dłuzej niz 40min. nam zeszło godzina i czteropka piwka

No super ...gratuluję....tylko....

Czy naprawdę nikt nie potrafi opisać jak to się robi ???

Cytat:
2006-12-20 20:14:30, adasko_21 pisze:

Zgadza sie-skoro juz wymieniles to łożysko to prosze cie-opisz jak to sie robi-moze sam sie za to zabiore

Ja to wymienialem w lutym tego roku to takie male zlote gowno. Robil mi to Pan Sławek najeb.. sie z tym troche. Wzial za wszystko 250 zl

trzba zdjąc kierownice i wszystki przełaczniki jednym słowe co sie da przy kierownicy. jescli macie w stacyjce sruby samourywające tak jak u mnie to trzeba wyjąc cała kolumne pna jest o ile pamietam na trzch srubach i wychodzi ta cała rurka pózniej to tylko czyms puknac od drugiej strony i łozysko wyskoczy załozyc nowe i złozyc i tylko cieszyć sie z nowego łozyska zostaje.
Ps powiedzcie panu sławkowi ze jak wziął od jednego z naszych kolegów 250zł to jes naciągacz powinien wziąc maxymalnie 50 - 100zł bo dla wprawnego mechanika jak sądze ten pan Sławek jest powinno mu z godzine zając nie wiecej.
Niewiem czy to doś jasno napisałem ale ja zbytnio tłumaczyc nie umiem jak cos to pytać.
Pozdro