| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
krzych Malaria kraków | 2003-05-21 00:21:47 Otóż mam taka sprawe od pewnego czasu czasu niezawsze mam wolne obroty (przeważnie niemam ) jeśli jade samochodem i wrzucam na luz silnik po około 2-3 sekundach gaśnie niewiem co to może być .
Dodam że gaźnik mam nowy (po regeneracji - i na początku było spoko) zapłon dobrze ustawiony delikatnie przyśpieszony tylko niewiem jak z zaworami ale czy jest możliwe że to może być przez zawory????? a dzisiaj zauważyłem że trzymając silnik na luzie na stałych obrotach zaczyna go coś takjakby dławić i niewiem co to może być jak ktoś coś wie na ten temat to byłbym wdzięczny. Dodam jeszcze tylko ze na ssaniu niegaśnie |
lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2003-05-21 08:14:57 mam dokładnie to samo tylko mam wolne obroty ale silnik dławi bede szukał przyczyny w zaworach |
krzych Malaria kraków | 2003-05-21 09:45:21 łukasz jak cos znajdziesz u siebie to daj znać bo tak sie nieda jeździć Qrde bo trochr kijowo z tymi obrotami ja pewnie będe musiał podjechac do kuzyna bo ma szczelinomierz i sprawdzić ale raczej wątpie że to bedzie wina źle ustawionych zaworów ja raczej bym stawiał na głowice że coś z nia jest nietak w każdym razie za jakiś czas jak splanuje moją (juz ma chyba 2 mm) bo są dość duże rysy to ja wrzuce i zobacze co z tego wyjdzie:] |
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2003-05-21 12:14:24 A na mój gust to kochany gaźniczek!! Po regeneracji mógł nie zostać dobrze oczyszczony!! Polecam zdjąć, rezebrać i przedmuchać wszystkie dysze. Szczególną uwagę zwróć na dyszę wolnych obrotów i ewentuale ustawienia mieszanka-obroty. A jak reaguje po gwałtownym dodaniu gazu?? Zapłon i zaworki nie powinny mieć tu większego znaczenia!! Nieregularna praca owszem, ale nie gaśnięcie!! Powodzenia w pracy. Cze!! |
krzych Malaria kraków | 2003-05-21 15:40:06 Qrde ale ja mam na niego gwarancje i niemoge go rozebrac a dysze wolnych obrotów juz czyściłem ale spróbuje wsadzić inna może ta jest jakaś wadliwa |
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2003-05-21 16:29:54 Spwawdź wszysrko co może mieć jakiekolwiek powinowactwo z obrotami i nierówną pracą silnika!! Przyda się lektura książki serwisowej. |
BARRY F&F Sympatyk zalezy od dnia Stalowa Wola | 2003-05-21 18:17:49 ja tak mialem w DF
ze chodzil na wolnych jakies 4-5 sekund a opozniej obroty spadaly i gasl ;] a co sie dzialo po prostu zalewalo go sprawdzciie regulacje na wolnych i poziom paliwa |
krzych Malaria kraków | 2003-05-22 14:53:10 Dzisiaj przeczyściłem dysze wolnych obrotów pobawiłem sie chwilke obrotami i jak narazie obroty są ciekawe do kiedy |
Genius Fiat 126p. Radzionkow | 2003-05-22 22:28:25 Cze Wam!!!
Nie pomoge wam w rozwiazaniu tego problemu tylko wam jeszcze dolorze myslenia niestety. Kumpel ze szkoly ma kaszlaczka z 93 roku. Silniczek ma przelatane okolo 80tys. Od kilku tygodni ma problemy zwiazane z obrotami odzwierciedla sie to w kolejny sposob. -Rano ciezko zapala(Nawet na ssaniu) -Jak juz zapali silnik ma wyskoczyc z karoserii tak nim rzuca. -Wolnych obrotow moze onich zapomniec silnik pracuje tylko jak ma leciutko ssanie wyciagniete. -I czuc nie spalonym bezyna. P.S. Zaplon jest dobrze ustawione, gaznik dzisiaj wymieniony na regenerowany i dalej to samo( stary gaznik mial luzy na przepustnicy i jak sie krecilo dysza powietrza nie reagowal na nic obroty caly czas byly takie same). |
nevada555 Civic Type-R Gdańsk | 2003-05-22 22:59:07 a moze źle dokrecony gazior, albo peknieta podkladka pod nim??? |
Putin Kraków | 2003-05-23 13:09:10 a może złe luzy zawrowe? |
krzych Malaria kraków | 2003-05-23 14:05:32 niewiem jaki luz bo dawno niepatrzyłem i niemam szczelinomierza ale postaram sie to sprawdzić jak najszybciej |
DaymoN Malec, Seat Ibiza Wieluń | 2003-05-23 20:28:50 Kurde a jakie najlepsze do sport wałków luzy zaworowe??? |
widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2003-05-24 09:21:29
|
widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2003-05-24 21:58:56
"PAPLE"?????? zastanów się dobrze co mówisz, bo to określenia raczej pasuje do ciebie!! to ty bezkrytycznie przyjmujesz nowinki zapodane przez tych panów i przekazujesz je tu jako prawdy objawione!! zastanów się, jaki cel ma Chojnacki w zdradzaniu ci swoich sekretów?? myślisz, że jesteś pierwszym takim?? kilka latu temu kumpel nie mógł wydostać od Chojnackiego luzów zaworowych, jakie ten stosował w swoich silnikach-w końcu rzekomo "Chojnaś" mu powiedział.... a prawdę zweryfikował pomiar luzów na jednym z jego silników |
DaymoN Malec, Seat Ibiza Wieluń | 2003-05-24 22:50:47 Dobrze.....był to ostatni post na jakikolwiek temat...pozdrawiam wszystkich....czyli lepiej mieć info tylko dla siebie i już....papatki |
widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2003-05-24 23:52:07 chcesz o tym porozmawiać?? |
krzych Malaria kraków | 2003-05-25 00:43:06 No to ładne jaja sie tu dzieją |