MotoNews.pl
10 Problem z zamkiem i centralka... (169419/45) - PT

Problem z zamkiem i centralka...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich tuz przed swietami...

Szanowni klubowicze potrzebuje malej porady... Otoz postanowilem sobie zalozyc centralke uniwersalna do essinki i pojawil sie problem... Otoz w trojgu drzwi mam zamki orginalne takie ktore nigdy nie byly centralne (nabyte z essim) a w jednych wymienionych drzwiach jest zamek taki, jaki byl montowany przy autkach fabrycznie wyposazonych w zamek cent wraz ze sterowaniem... Niestety w tych drzwiach gdzie jest owy org. centralny zamek nie idzie podpiac mojego sterowania z pilocika bo:

jesli odlacze od tego zamka sterowanie orginalne to sam zamek nie zamyka drzwi nawet przy recznym wcisnieciu klameczki, a jak podlacze kabelki od calej instalacji do tego sterownika org. to sterowanie wogole pada. Tak wiec narazie jedne drzwi pozostaja w zamykaniu recznym a na trojgu pozostalych juz mam wszystko ladnie podpiete....

Moje pytanie czy idzie jakos to podpiac zeby gralo z org. zamkiem centralnym w tych jednych drzwiach czy lepiej wymienic caly zamek ? Jesli wymieniac zamek to od jakich modeli podejda zamki do mojego mk7... Ile taki zamek nowy/uzywany moze kosztowac, i jesli ktos bylby tak mily i moglby wyjasnic mi jak golym okiem na szrocie rozroznic zamek ktory byl firmowo przystosowany do cent, od takiego jaki nie byl firmowo centralny....??

aha wiem mniejwiecej tyle ze w zamkach tych ktore byly odrazu montowane pod centralke to rusza sie sama sprezynka ktora po odlaczeniu orginalnego sterownika nie jest w stanie zamknac drzwi a w zamkach nie bedacych montowanymi w autach z centralka rusza sie cala blaszka do ktorej jest monotwana sprezynka... Jest to jedynie jakas teoria... Pomozcie plz...

problem rozwiazany niech jakis admin/moderator to usunie bo i tak wylewna pomoc innych klubowiczy w tym temacie nie pomoze nikomu w podobnym przypadku...