Wygłuszenie kluski

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zamierzam po nowym roku wygłuszyć całe autko Słyszałem zę papa dekarska do łączenia płyt dachowych świetnie się do tego nadaje niedość że daje termoizolajce, wygłusza to jeszcze jest tania Rolka 33x10m kosztuje ~80zł. Pytanie jest następujące co mam zastosować do wygłuszenia podłogi w klusce?? Łączy się to również z wymianą podłogi i podłużnić bo rudy bardzo lubi te podzespoły w Omce. Czy ktoś już robił takie coś?? Chciałem też wygłuszyć komore silnika Z góry dzięki za porady.

Wiekszość się stara odelżyć auto,a widze że Ty chcesz żeby było cięższe

Tyle ile kluska przytyje ja będe musiał schudnąć proste

Masz omege z 1997r.-czyli juz po lifcie. Powinna byc dobrze juz wyciszona.

Dziwne że opel tak kiepsko wygluszal, a może to coś z Twoją omega. Może to hałasuje jakaś zużyta częśc?

pozdrawiam

Cytat:
2006-12-13 19:22:03, Nelson pisze:
Zamierzam po nowym roku wygłuszyć całe autko Słyszałem zę papa dekarska do łączenia płyt dachowych świetnie się do tego nadaje .

odpukać ...ale w razie czego to jak się pali taka papa ????

Nikt nie powiedział że mam 1 kluske!!! A pozatym nie chce wygłuszać komory silnka papą dekarską druga kluska jest z 91 roku i troche wybita bo po mieście zrobiła 150k więc nie mało...

No ja tez planuje wygluszyc swoja Megi bo subwoofer za mocno halasuje i drzy wszystko, szczegolnie drzwi jak na nie zarzuce "bass".
"omegafan" zadne seryjne wygluszenie nie jest robione konkretnie, nikt nie traci na to czasu.Przykleili po macie wgluszajacej na wew scianke i tyle.Komora jedynie jest chyba troszke lepiej wygluszona...

Cytat:
2006-12-13 23:37:58, jerzy1961 pisze:
odpukać ...ale w razie czego to jak się pali taka papa ????

błyskawicznie i do tego czarny dym jak ze starej lokomotywy.
Nie wiem czy już ktoś próbował tak wykorzystać taką papę ale w/g mnie w podwyższonej temperaturze jaka panuje w komorze silnika smród będzie szedł taki, że szybko wywalisz to wszystko w piz...u

powiem tak co nadaje sie na dach napewno tylko do przykrycia kluski sie nada. Ale jak wygłuszysz papą może bedziesz miec papa omegadance, no i wszedzie po smrodzie palonej smoły bedą wiedzieli ze jedziesz.

Ale najważniejsza rzecz jeżeli lubisz prac i zmywać smołe z ubrań auta to polecam jeszcze jak bedziesz kład tę papę weź palnik i na ciepło ukladaj lepiej sie przykleja.

koniec zartów ale lepiej kup sobie wygłuszki które sa dedykowane do samochodów mata wielkości 100x100 kosztuje 15 zł i z jednej strony jest na kleju wieć po co oszczedzac.

a jak ktoś bedzie mówił o papie to poklep sie w czoło i powiedz mu ze znasz człowieka który zeby mu samochód nie zgnił wlał w progi smaru ŁTP rozcieńczonego zuzytym olejem w rezultacie tego do tej pory na moim osiedlu jest mega plama od oleju a auto dawno szrocie bo go po 2 latach od remontu zżarła rdza.
pozdr

Cytat:
wygłuszki które sa dedykowane do samochodów mata wielkości 100x100 kosztuje 15 zł i z jednej strony jest na kleju

a gdzie to można kupić? Na allegronie masz. W budowlanym gdzieś?

omegafon u mnie w sklepie z lakierami jest to wygłuszenie.
śa rózne rodzaje najtańsze kosztuje 15 zł jeżeli dodatkowo do tej maty jest dołaczona włoknina grubość ok 7mm kosztuje ok 30 zł.
pozdr

Jakbyście zrobili foto tej maty byłbym wdzięczny niedługo podłoge będe robił więc wszystko wybebesze i będą lux warunki do wygłuszania podłogi Wkurza mnie już dźwięk wału.......

A ja jeżdżę w słuchawkach z budowy.

Witam tak bardzo chcesz wygłuszyć autko i widze że nic sam w tym kierunku nie robisz tylko pytasz wybierz się na wyprawe po sklepach popytaj sam na oczy zobaczysz dowiesz się jak montować i co tylko będziesz chciał,a papą to pokryj dach w garażu dędzie omesia miała cieplej,a co do chałasu może sprawdz krzyżaki na wale i łożysko jeżeli ci tak wał wyje,a może jeszcze sprawdz olej w moście i skrzyni może to są przyczyny.