| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Daniello_ HF MEMBER Hyundai S-coupe Kielce | 2006-12-21 23:41:24 Witajcie wlasnie przed godzinka kupilem Scoupe 1.5 Turbo i jest zalany mineralnym co chyba nie jest dobre dla turbiny wiec powiedzcie mi jaki olej kupic zastanawiam sie nad Castrol Edge 10w-60 Sport jest tego 4 litry za 180zl u mnie wiec jak za olej z gornej polki cena dosc niska. Moj silnik jest akurat dosc wysilony i nie standardowy. Raczej przemierzam duze dystanse Jak na razie jestem bardzo ale to bardzo zdziwony jak to jezdzi |
_Misio_ HF MEMBER Pony = KUCYK Kraków | 2006-12-22 07:31:57 Przepraszam za takie OT, ale nie mam pojecia o oleju do turbo, natomiast bardzo sie cieszę ze udało Ci sie znaleźć też szybciutkigo Hyundaia. Gratuluje i pozdrawiam.
Misio |
Daniello_ HF MEMBER Hyundai S-coupe Kielce | 2006-12-22 18:28:31
Chcialbym do ciebie kiedys podkoczyc bo mam pare pytan itd. Wiem ze tez lubujesz sie w przerobce scoupe turbo. Powiem ci ze moje biale bierze spokojnie peugeota Kęsia powinienes skojarzyc
Mam pare pytan bo przyspiesza supe do 4 biegu pozniej szarpie tak jakby paliwa nie dostawal wiec chcialbym pogadac i dowiedziec sie co tu poprawic. Kupilem dzis olej Castrol EDGE 10w-60 mam same dobre doswiadczenia z tym olejem bo moje coupe poprzednie przestalo brac olej. Jakbys mogl wstawic zdjecie swojego silniczka bylbym wdzieczny bo akurat u mnie jest na krotko zrobiony wentylator chlodnicy i chcialbym zrobic tak jak bylo w fabryce nie wiem czy tak jest jakis przelacznik czy cos? [ wiadomość edytowana przez: Daniello_ dnia 2006-12-22 18:36:11 ] |
doman1001 HF MEMBER Hyundai sCoupe GT Kielce | 2006-12-22 19:13:30 Nie ma problemu chętnie się z Tobą spotkam i odpowiem (w miarę mojej wiedzy) na pytania Cię nurtujące.
Nie mam takiego zdjęcia silnika gdzie widać wentylator więc chyba musimy na "żywca" porównać. Pozdro |
Daniello_ HF MEMBER Hyundai S-coupe Kielce | 2006-12-22 20:36:38 A powiedz mi jeszcze co to moze byc jak dodaje gazu np na 4 biegu zalacza sie turbo i nagle szarpie czasami tak jest a czasami dobrze i plynnie przyspiesza? Czyzby pompa nie wyrabiala? |
doman1001 HF MEMBER Hyundai sCoupe GT Kielce | 2006-12-22 22:33:49 Masz rację wygląda to na braki w paliwie. Trzeba by sprawdzić ciśnienie jakie daje pompa (manometr na wężyk zasilający)
Jeszcze przyszedł mi do głowy dawno nie wymieniany filtr paliwa. [ wiadomość edytowana przez: doman1001 dnia 2006-12-22 22:34:32 ] |
Daniello_ HF MEMBER Hyundai S-coupe Kielce | 2006-12-23 00:18:34 No wlasnie filtr paliwa mam oleju itd chce tez rozrzad zrobic. Zobaczymy jak bedzie po tych zabiegach swiece zaplonowe tez kupilem NGK pozyjemy zobaczymy ale to juz po swietach. |
Daniello_ HF MEMBER Hyundai S-coupe Kielce | 2006-12-23 20:28:25 Hh dzis wyszedl nastepny problem minowicie przestal palic na jeden cylinder zauwazylem ze jeden z przewodow WN jest nie oryginalny wiec musze jeszcze przewody dokupic A na razie jutro powalcze i wyjme swiece zobaczymy w jakim sa stanie bo autko juz olej bierzee niestety i na wiosne bede musial pomyslec na remontem i bede muail sie do ciebie doman 1001 usmiechnac ![]() |
doman1001 HF MEMBER Hyundai sCoupe GT Kielce | 2006-12-24 09:48:18 Zapraszam serdecznie. Damy sobie ze wszystkim radę. Zajrzyj po świętach pochwalić się nabytkiem.
Pozdro |
Daniello_ HF MEMBER Hyundai S-coupe Kielce | 2006-12-24 11:46:27 Kurcze widzialem Cie dzis wyjezdzalem ze Statoilu Poradzilem sobie z tym i juz pali na wszystkie gary Podaj mi na pw nr kom do siebie to sie odezwe Pozdro. Nawet zatrzymalem sie myslalem ze zawrocisz i pogadamy chwilke. |
Daniello_ HF MEMBER Hyundai S-coupe Kielce | 2006-12-26 14:11:03 Co ciekawe moge wam napisac, ze samochod jest pozadnie zaniedbany przez poprzednieg wlasciciela dzis wymienilem przewody WN na Championy bo poprzednie byly: 2 Forda, 1 Renault, 1 BMW No comment. |