Ocena stanu przepływomierza Omega A C20NE

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Grono
Noszę się z zamiarem wymiany przepływomierza w swojej Omci, sądzę że nowy do tego silnika kosztuje niebotyczne pieniądze (no właśnie ile ?) to myślę że kupię używkę w oryginale.
Moje pytanie - czy można w jakiś sposób określić stan takiej używki ?

Przeczytałem chyba wszystkie posty na temat przepływomierza ale nic nie znalazłem na ten temat. U mnie jest wytarty taki czarny pasek w środku elektroniki po którym porusza się blaszka, więc domniemywam że jest to problem. Silnik pracował bardzo nie równo, szarpał, itd. Jak się zapalił check i błąd 73 to było o niebo lepiej ,teraz pali się check non-stop niezależnie od tego czy podłączam przepływomierz czy nie (błąd 73 - tak więc znany).

Alex

Niesadzilem ze do A mozna kupic nieorginal ale pewnie sie czepiam.Skoro wytarl ci sie obwod oporowy to poprostu wez i nagnij ramie lub je odegnij nawet niewiele a znow zacznie zbierak pracowac po nowym swierzym torze.Sprawdzony patent.

Dzięki "SENATOR" - to jest myśl , nie pomyślałem o tym.

Spróbuję napewno.

Alex

PS. Co do zamienników - faktycznie nie widziałem nigdy - może ktoś wie ile kosztuje nówka sztuka ??

Lepiej nie pytaj

1800 zaetek, zrób tak jak Senator radzi. Ja też tak "zregenerowałem" swój. Wesołych Swiąt!!!

Jeśli chodzi o ocenę stanu przepływomierza to można zmierzyć rezystancję między poszczególnymi stykami. Wartości są podane w książce serwisowej.

niedawno w oplu ASCO tarnowskie góry podali mi cena 1600 zł
kupiłem używke za 80 na szrocie i śmiga,,a chodziło o to że urwał sie czujnik temperatury pow. i śmigał na ssaniu(bład 71)
APROPO TEGO CZUJNIKA... czy mozna gdzieś taki termistor kupic i go wlutować?bedzie zapasowa przepływka

jezeli Twoja oma A jest na jednym wałku posiadam przepływówkę ze swojega autka nie była jezdzona na gazie nigdy wiec dziła w 100% cena jaką chce to 150 zł jeżeli sie zdecydujesz dorzucę nowiusienką sondę Lambda za 50 zł.
pozdr

Cytat:
czy mozna gdzieś taki termistor kupic i go wlutować

Myślałem nad takim patentem, czuj od be i w rurę go (no kabelki podciągnąć trzeba )

Cytat:
2006-12-25 22:14:04, WojtGda pisze:
jezeli Twoja oma A jest na jednym wałku posiadam przepływówkę ze swojega autka nie była jezdzona na gazie nigdy wiec dziła w 100% cena jaką chce to 150 zł jeżeli sie zdecydujesz dorzucę nowiusienką sondę Lambda za 50 zł. pozdr

WojtGda ,te sondę to mi obiecałeś ! Żartowałem

[ wiadomość edytowana przez: abigaz dnia 2006-12-26 21:31:28 ]

[ wiadomość edytowana przez: abigaz dnia 2006-12-26 21:32:04 ]

abi znalazłem jeszcze jedną wiec nie masz sie co martwić sprzatam piwnice i nie mam zamiaru wiecej chomikowac czesci bo nie znasz dnia ani godziny kiedy sie zegnasz z autkiem