MKV - przyszła zima ( przednia szyba i drzwi )

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zima nadeszła , mam pytanie co do przedniej szyby, w mk V pod szybą przednią od środka za kierownicą , na całej długości od kierowcy do pasażera drzwi , są takie małe dziurki wyglądają jak z wentylacji, jednak jak przekręcam to główne pokrętło wentylacji to wieje jedynie na tych z przodu - czyli na pulpicie a w tych pod szybą nic nie wieje , czy to normalne ?Czy coś jest nie tak i jezeli tak to co i dlaczego i gdzie , i jak to zrobic

oraz

Co zobić żeby drzwi nie zamarzały, macie jakis sprawdzony sposób,bo ledwo je dziś otworzyłem :|

co do drzwi to posmaruj gumy wazeliną techniczną albo takim specjalnym ustrojstwem do takich rzeczy (zapomniałem jak się to nazywa )

ODMRAZACZE do zamkow w formie SILIKONU polecam

Ja swoje drzwi wysmarowałam silikonem w sprayu - dostępny na stacjach

zatkaj te ktore daja na pulpit tzn (chyba do gory... na biala kropke) to beda grzaly te pod szybe

[ wiadomość edytowana przez: bobo_ssj dnia 2006-12-27 00:25:42 ]

Jak co roku - specyfik do przesmarowania uszczelek + do zamków, i brak problemów

Co do wentylacji - jak masz otwarte wszystkie nawiewy od przodu deski, to już niewiele powietrza zostaje do wypchnięcia przez te na podszybiu, więc poprzymykać i coś na pewno zacznie na szybkę dmuchać.
Jedno z kretyńskich rozwiązań - żeby puścić tylko na nogi i szybę trzeba się pogimnastykować... a potem znowu, żeby powrócić do nawiewu od przodu... Fajnie że są osobne zamknięcia, ale czemu nie ma oprócz tego przy pokrętle...

No to faktycznie głupie to jest No nic dziś potestuję dzięka