Szyberdach, za ile i gdzie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie po dzisiejszych upałach dochodze do wniosku że potrzebuje takiego wynalazku.... Nie wiecie gdzie w Warszawie można takie cudo kupić i zamonotwać?
Ile to kosztuje ?

Bardzo mi to potrzebne... szkoda ze klimatyzacja taka droga

Panpowie mam pytanie jak szyberdach wplywa na bryle auta, slyszalem ze dach przejmuje duza czesc obciazen przy szybkiej jezdzie czy ja sobie wytne w nim dzire 84x46 cm to nie wplynie to na zachownaie bezpieczenstwa i zachowanie samochodu ?

Wrzuć na przeglądarkę klubową hasło "szyberdach".

Była tam jakaś zawatość cenowa.

1

2

Jak bym nie miał klimy

Też bym się może tym zainteresował Chociaż wolałbym coś większego

Gdybym bym był bogaty.....didu...didu..diduu....... ............daa... .

Jaki moze byc maksymalny rozmiar Szyberdachu zeby zmiescil sie pomiedzy wzmocnieniami dachu ????

Bo moze kupie sobie jakis malo uzywany tylko musi miec odpowiednia wielkosc ?
jak to mozna sprawdzic bez zrywania podsufikit bo ch... wie jak to potem zalozyc

Typowe szyberdachy, czy to uchylne, czy rozsuwane do tyłu mają mniej więcej stały wymiar otworu zasadniczego.

Zakładałem szyberdacy ok. 1,5 roku zawodowo.
Co do wielkiści zgodzę się z Piotrem.
Wzmocnienia dachu w wiekszości są w lini słupka środkowego.
Polecam szyber firmy FARMONT lub VEBASTO.
Przy używanych zwróć uwagę na uszczelkę czy nie jest wygnieciona ( ale na to taż jest rada) i sposób wykończenia (połączenia z podsufitką) wewnątrz samochodu bo to bardzo wpływa na estetykę. W espero nie zakładałem ale patrząc po jego podsufitce poszukaj takiego który ją "przygniata" i tylko w opcji ma mozliwość jej wywinięcia na wewn. rant szybru (mimo że taki wygląda najefektywniej)

2003-05-25 00:13:40, malyzk pisze:
Zakładałem szyberdacy ok. 1,5 roku zawodowo.
Co do wielkiści zgodzę się z Piotrem.
Wzmocnienia dachu w wiekszości są w lini słupka środkowego.
Polecam szyber firmy FARMONT lub VEBASTO.
Przy używanych zwróć uwagę na uszczelkę czy nie jest wygnieciona ( ale na to taż jest rada) i sposób wykończenia (połączenia z podsufitką) wewnątrz samochodu bo to bardzo wpływa na estetykę. W espero nie zakładałem ale patrząc po jego podsufitce poszukaj takiego który ją "przygniata" i tylko w opcji ma mozliwość jej wywinięcia na wewn. rant szybru (mimo że taki wygląda najefektywniej)

Patrzcie ludziska. Człowiek wydzwania po całej Polsce, a tu fachowiec na wyciagnięcie ręki na własnym "podwórku".

Przyjżyj się dokładnie dachow , a zobaczysz gdzie powinien być załozony szyberdach, zwłaszcza to dobrze widać zimą skośno ocy chyba przygotowali tam miejsce na okienko

Baaaardzo się zdziwiłem kiedy znajomy mię uświadomił, że to nieprawda,iż,że fabrycznie monci siem abo klimę abo szyber...faktycznie w wielu "wypasionych" wózkach szyber i kilma są nierozerwalnie związane!!...ponoć to idealny zestaw z uwagi na warunki wentylacyi, drogi oddechowe,suszenie powietrza itp, itd...Gdziesik miał ów znajomy elaborat o tem na uczonym piśmie...ale go znaleźć nie potrafił. Niemniej zdecydowanie twierdzi, że najlepsza opcyja to taka: SZYBERDASZEK+KLIMA