| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
slawekomegacarawan był wspaniały drugie ... Blisko nawet bardzo | 2006-12-28 19:19:39 Miałem ten problem i już nie mam.
Po zdjeciu tapicerki z tylnej klapy można wszystko rozkrecić tzn.odpiąć ciegno od siłownkia zamka centralnego, wypiąć bębenek zamka wraz z jego obudową. Po rozbebeszeniu wszystkich odstających części został mi wklad zamka tzw. bębnek i nadal kluczyk nie wchodził.W akcie desperacji wkręciłem bębenek w imadło i uchylając cienkim drucikiem zapadkę(która normalnie odchylana jest kluczykiem podczas wkładania go do zamka)lałem olejek wazelinowy.Ciągle próbowałem wkładać kluczyk i w końcu po 40 minutach prób i kilku szmatach (bo strasznie dużo syfu bylo)nie bez użycia siły udalo się Później wszystko wyczyściłem i zamek działa.Ja używałem do tej operacji "czyszczenia" kluczyka ze starego kompletu dlatego nie musiałem czyścić tego którego normalnie używam.Jeżeli ktoś nie ma dwóch kompletów radzę poodpinać wszystkie breloki i kółka do tej operacji,będzie się łatwiej manipulowało. powodzenia |
egoon LOB MEMBER omega B carawan lublin | 2006-12-28 21:41:30 Zupper, Zbynio prawdopodobnie macie za małą zawartość krwi w alkoholu albo poprostu brak wam kobiet. ( cytuje moją małżowine) - popieram - |
gumbas-66 LOB MEMBER AUDIIIIIIIIIII warszawa | 2006-12-28 22:10:39
Zupper daj żyć !!! :lol |
SENATOR LOB MEMBER SENATOR B GDANSK | 2006-12-28 23:36:41 Dokladnie jak ZUPPER cos naklika to tylko szukac miekkiego kawalka podlogi [ wiadomość edytowana przez: SENATOR dnia 2006-12-28 23:38:46 ] |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2006-12-29 09:58:58 zupper masz talent do pióra....
ps jak sie popieści to sie kluczyk zmieści |
Scooby Omega caravan 2.5V6 Warszawa | 2007-01-03 08:43:03
Egon, tylko pozazdrościć tobie takiej małżowiny. Niestety większość żon już dawno zapomniała o mężach i w tym problem. Choć byś nie wiem jak pieścił to i tak du.... Swoją drogą to na myśl mi przychodzi:
[ wiadomość edytowana przez: Scooby dnia 2007-01-03 08:43:31 ] |