Odpowietrzanie skrzyni w 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hello

Jak wyprowadzam odme do butelki to ta butelka ma byc szczelna czy podziurawiona i czy nie bedzie nic latwopalnego wyciekac ?
Chetnie przczytam wszytskie wasze pomysly i komentarze

butelka powinna miec u gory odpowietrzenie...dziure...tak aby nie wylatywal plyn ktory ma sie w niej zbierac...jak bedzie super szczelna to ci ja rozsadzi po 1 minucie...

Nie rozerwie butelki tylko wydmucha mu bagnet, zachlapie tłumik i będzie siwy dym a co gorsza śmierdzący Juz to przerabiałem jak się odma zgaieła Jade sobie dwupasem, patrze w lusterko i myśle sobie Ja pier....., pale się, o kur...... butelka nie może być szczelna, musi być jakieś odpowietrzanie.

Taki bagnet, MAD ma racje bardziej, ja nie ma butelki i wielu kumpli poprostu kawał rury idzie pod samochó i wsio i nie wali i nie capi i różne historie...

Looknij w mój profil Po pewnych przeróbkach dopasowałem filtr od młotu pneumatycznego Jest ok.

Dziekuje wszystkim ktorzy rozwiali moje watpliwosci Zaraz pojde do garazu i bede probowal

Poco się daje odpowietrzenie do butelki a nie normalnie ( przynajmniej ja mam tak w BISie) do filtra powietrza??
Sorki za głupie pytanie ale jakoś niewiem.
Pozdrawiam.

Cytat:
2003-05-25 17:33:12, serKlakier pisze:
Poco się daje odpowietrzenie do butelki a nie normalnie ( przynajmniej ja mam tak w BISie) do filtra powietrza??
Sorki za głupie pytanie ale jakoś niewiem.
Pozdrawiam.

gdyż ze skrzyni korbowej wydobywają sie tym przewodem opary oleju... a żeby bryczka dobrze śmigała to do gaźniczka powinno dostawać się najlepiej zimne powietrze bez żadnych syfów...

Dzięki za info może ja też coś takiego zrobie .