MotoNews.pl
11 Kopiowanie filmu dvd (171125/26) - PT

Kopiowanie filmu dvd

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Płytka dvd z bajkami dla Jaśka.
Na płytce pliki z roszerzeniem .VOB, .BUP i .IFO.
Przy odpalaniu pojedynczych plików dvd-playerem lecą jakies szumy - coś jakby w przyspieszeniu i zamazny obraz.
Da się to jakoś przegrać na dysk albo płytkę...?
Pozdr. P.

Prosze jasniej - chcesz zrobic kopie DVD, czy sciągnąć (z RIPowac) z dysku do formatu AVI ?

Przegrać można , chociażby programem CloneDVD ,ale u Ciebie problem jest chyba z odtwarzaniem ,a nie przegrywaniem....

jest tez program o nazwie DVD Shrink 3.2

Pliki .VOB, .BUP i .IFO. są na każdej płycie DVD z filmem. Jeśli masz problem z odtwarzaniem to wina kodeków a nie płyty. Jeśli player był crackowany to różnie może być z odtwarzaniem. Ściąg nowsze kodeki do DVD bo tutaj raczej jest problem.

Do mnie trzeba jak do lajkonika...
Mam nagrywarkę dvd, taki program:

...i co dalej...?
Skopiowałem pliki na dysk i teraz mam je po prostu skopiowac na płytkę dvd...?

Cytat:
2007-01-08 21:11:43, Adamo8 pisze:
Pliki .VOB, .BUP i .IFO. są na każdej płycie DVD z filmem. Jeśli masz problem z odtwarzaniem to wina kodeków a nie płyty. Jeśli player był crackowany to różnie może być z odtwarzaniem. Ściąg nowsze kodeki do DVD bo tutaj raczej jest problem.

Nie, odtwarza bez problemu.

Jeśli płytka jest zabezpieczona to trzeba ją najpierw załatwić programem "decrypter" (warto najpierw właśnie tym programikiem sprawdzić czy dana płyta ma jakikolwiek rodzaj zabezpieczenia).

Potem programikiem DVD Shrink kompresujemy film, żeby mógł zmieścić się na standardowej jednowarstwowej płycie DVD-R.

Eeee, to grubsza robota...
Myślałem, że wystarczy przekopiować folder z plikami najpierw na dysk, potem na płytkę dvd i już...

słuchaj jak chcesz tylko skopiować DVD to wsadzasz w napęd włączasz nero i dajesz kopiuj płyte....

jak jest zabezpieczona przed przegraniem to musisz sie bardzoej pobawić

Ej... kombinatorze! Weź kup za 2 zł płytę DVD-RW i skopiuj opcją COPY z tego dziwacznego programu. Albo zadziała, albo nie.

uruchamisz plik
VIDEO_TS
plik IFO

Pozatym musisz mieć kodeki (nie wiem czy twój program je ma zakładam że ma)

Cytat:
2007-01-10 21:53:16, rysiu1 pisze:
uruchamisz plik VIDEO_TS plik IFO Pozatym musisz mieć kodeki (nie wiem czy twój program je ma zakładam że ma)

No i "piszczy" tylko, a obraz z kwadracikami - jakby nie miał kodeków.
A jak odtwarzam "normalnie", czyli z napędu dvd, to wszystko o.k.

skopiuj plik VOB na dysk zmien rozszerzenie na MPG albo MPEG i koniec zabawy... powinno robic

WEŹ KU**A W KOŃCU SKOPIUJ TEN PIER*****Y FILM NA DVD-RW!!!

Cytat:
2007-01-11 07:22:34, piotr_ek pisze:
WEŹ KU**A W KOŃCU SKOPIUJ TEN PIER*****Y FILM NA DVD-RW!!!

Już się nie denerwuj...
Nie mam czasu na to teraz. Pewnie dopiero weekend.
Pozdr. P.

Cytat:
2007-01-11 09:23:28, pyrekcb pisze:
Nie mam czasu na to teraz. Pewnie dopiero weekend.

A co Ty te dane binarne z DVD chcesz ręcznie przepisywać na DVD-RW
Eject - Klik - Enter - TAK - i się nagrywa!!!

No to baj...

Cytat:
2007-01-11 09:56:24, piotr_ek pisze:
A co Ty te dane binarne z DVD chcesz ręcznie przepisywać na DVD-RW Eject - Klik - Enter - TAK - i się nagrywa!!! No to baj...

Najpierw trzeba założyć buty, potem kurtkę, pojechac do jakiegoś sklepu, kupić płytki, przyjechać, zdjąć kurtkę, buty, odpocząć łan moment i dopiero jak wyżej...

A jeszcze jak się "przy okazji" kupi jakieś piwko w sklepie, to sytuacja komplikuje się niezmiernie....

Cytat:
2007-01-11 09:56:24, piotr_ek pisze:
A co Ty te dane binarne z DVD chcesz ręcznie przepisywać na DVD-RW Eject - Klik - Enter - TAK - i się nagrywa!!! No to baj...

Zapominasz że płytę trzeba wcześniej rozkodować lub zripować na HD i nagrać
Z tego co wyczytałem to wg.mnie pyrekcb źle zripował płytę i dlatego nie może jej odtworzyć.

piotr_ek
Poza tym nie krzycz bo po to jest forum aby sobie pomóc i
nie każdy jest geniuszem jak Ty

Cytat:
2007-01-11 16:47:57, rysiu1 pisze:
piotr_ek Poza tym nie krzycz bo po to jest forum aby sobie pomóc i nie każdy jest geniuszem jak Ty

Ja bym na Twoim miejscu takich rzeczy nie pisal... bo piotr_ek jeszcze nie zaczal krzyczec

Za malo znasz tego Pana ... ale widze ze koniecznie chcesz go poznac blizej