Sekwencja do espero ? czy to wyjdzie ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy mozna zalozyc sekewncyjny wtrysk gazu do espero 1,8 .
slyszalem ze wtryski w esperaczu otwieraj sie wszystkie na raz , dlatego nie mozna zainstalowac sekwencji. A jesli chodzi o ciagly wtrysk moze ? Moge kupic w dobrej cenie przod do ciaglego wtrysku, ma moze ktos to? czy bedzie to chodzic ? aktualnie mam zwykal instalacje podcisnieniowa . Czy oplaca sie zminiec przod na ciagly wtrysk?

jesli mowisz o IIIgen czyli intalce gdzie masz jeden rozdzielacz i przewody do wszystkich cylindrow ale bez pojedynczych wtryskiwaczy to to bedzie chodzic i jesli dobrze zrobione to bedzie dobrze chodzic DeeJay mial cos takiego w wisienku o ile pamietam co do oplacalnosci..jesli chodzi ci dobrze IIgen to ja bym sie nie ladowal..wywalisz z 1000zl ktory raczej sie nie zwroci..wszystko tez zalezy od tego ile chcesz tym samochodem jezdzic..ale osobiscie nie znam wielu osob ktore deklaruja ze bede jeszcze dlugo jezdzic espero

reasumujac jesli chcesz sobie zrobic dosc drogi prezent swiateczny to czemu nie napewno bedzie troche frajdy ale z pragmatycznego punktu widzenia to srednio oplacalny interes

ja to zrobie u siebie wiec robocizne mam po zerowych kosztach elektronike i listwe (3 gen) moge miec w bardzo dobrej cenie znajomy zdiol z merca i zalozyl sekwencje wiec odda za bezcen tylko reduktor chyba musi isc inny niz do podcisnienia

nie ma żadnych powodów by sekwencja nie działała
jest tylko jeden problem - wtryskiwacze benzyny otwierają się jednocześnie, zatem można powiedzieć że 4-krotnie częściej niż w silnikach z pełną sekwencją. W związku z tym każde otwarcie jest bardzo krótkie i dlatego trzeba w instalacji gazowej zastosować wtryskiwacze z krótkim czasem reakcji. Są one droższe od standardowych

nie bardzo sie orientuje, o co chodzi z tymi wtryskiwaczami otwierającymi sie jednoczesnie Ja mam u siebie zainstalowaną sekwencję i od początku wrzesnia (wtedy założyłem) sprawuje sie super. nie zauwazam zadnej różnicy pomiedzy jazdą na gazie i na benzynie: zadnego spadku mocy ani osiągów.

Cytat:
2006-12-30 19:36:24, DoktorX pisze:
nie bardzo sie orientuje, o co chodzi z tymi wtryskiwaczami otwierającymi sie jednoczesnie Ja mam u siebie zainstalowaną sekwencję i od początku wrzesnia (wtedy założyłem) sprawuje sie super. nie zauwazam zadnej różnicy pomiedzy jazdą na gazie i na benzynie: zadnego spadku mocy ani osiągów.

pewnie gazownik zastosował odpowiednie wtryskiwacze i odpowiednie dysze

zatem pozostaje Ci tylko się cieszyć

napisz jeszcze tylko ile dałeś za instalację i jakiej jest firmy sterownik