| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
karlo BMW E-28 520i Wrocław | 2006-12-30 12:47:24 Chcialbym od was uzyskac informacje jak postepowac z nie uzywanym od lat autem . Ktore czesci ulegaja niszczeniu? Prosze o pominiecie korozji karoserii bo jest to jasne. Ale ktore elementy silnika ew ukladu zawieszenia / hamulcowego ulegaja niszczeniu od tzw stania? . Chodzi mi glownie o silnik i elementy gumowe poza oczywiscie oponami. Ewentualnie prosze o jakis odnosnik gdzie jest rozpiska na ten temat. Generalnie interesuje mnie roznica niszczenia sie czesci w samochodzie jezdzonym i w samochodzie ktory stoi. Prosze o odpowiedz |
bartong44 F&F Sympatyk KABRJO Aaaaa | 2006-12-30 12:50:57 napewno parcieja uszczelki i nalezaloby wymienic przed odpaleniem olej |
Bart128 F&F Sympatyk Solo italiana automo ... ...bili da Cracovia | 2006-12-30 13:10:04 elementy gumowe i sworznie zawieszenia i ukl hamulcowego ,lozyska,tarcze bebny hamulcowe przewody hamulcowe cylinderki tloczki, w silniku korozja lub pasywacja i inne naloty tlenkowe , np:na elementach zaplonu= brak iskry,zwarcia itp, zlogi i korki powstale z osadow i rdzy w ukladzie chlodzenia, zatkane szlamem i syfem kanaly olejowe, "zarosnieta" uszczelka pod glowica= brak chlodzenia i lub smarowania glowicy itp...
w 2002 roku kupilem fiata 125p rocznik 1970 ktory stal nieruszany od 1994 roku, odpalilem go dosc szybko ale radosc trwala jakies 250 metrow i rozlecial sie sworzen dolnego lewego wahacza, kulka wyskoczyla z zardzewialej panewki mowiac obrazowo fiat dotoczyl sie pod blok na wstecznym na 3 kolach kupiony na sasiednim osiedlu naszczescie wiec podroz nie trwala dlugo
[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2006-12-30 13:16:56 ] [ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2006-12-30 15:26:53 ] |
HEMIGTX F&F MEMBER PF125p/Polonez C 1983 Większyce | 2006-12-30 21:44:55 Po zakupie mojej skody ktora od 10lat niejezdzila a od 6 lat niebyla odpalania wymienilem automatycznie uszczelki i caly silnik wraz ze zdjeciem glowicy i jej planowaniem.Plyny wszystkie wymienione.Pozatym wszystko bylo ok poza zapchanym bakiem.Auto bylo garazowane i stalo na innych felgach z oponami wiec te co dostalem z autem byly w super stanie i sa do dzis dnia W uk.hamulcowym musialem wymienic cylinderki i przewody gumowe przy okazji.
Przy odpalaniu starego silnika trzeba uwazac,jesli niebedzie palic na wszystkie gary to sprawdz czy szklanka popychacza sie niezawiesila,przynajmniej u mnie tak bylo i niestety problemow stworzyla mi niemalych. |
rafal125p polonez 1985 gorzów | 2007-01-02 13:12:18 |