Płyn chłodniczy ??????????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Albo jestem ślepy albo tego nie ma. A więc dziś sprawdzając stan płynu chłodniczego szok. Ubyło go a dodatkowo jest zabarwiony na siwo i jest na powierzchni taj jakby gęsta piana. Olej jest koloru normalnego. Oby to nie j.... uszczelka pod głowicą

[ wiadomość edytowana przez: sta3x63 dnia 2009-07-13 21:52:19 ]

A możesz da ciutke mniejsze zdjęcie ?? Nie mieści mi się na ekranie

Obawiam się że to chyba uszczelka... a raczej brak uszczelki w pewnym miejscu. Wg mnie masz lej w chłodnicy

Albo moze bardzos tary płyn, ale tak by to wtedy nie wyglądało

[ wiadomość edytowana przez: taboon dnia 2009-07-13 21:31:23 ]

to jeszcze raz!

Wg mnie
...najpewniejszy, najprostszy i śmiem twierdzić , że najbardziej niezawodny diagnostycznie sposób na sprawdzenie uszkodzenia uszczelki p/g:

TESTER !

uuuuu, a ciekawe kto ma taki wynalazek bo chętnie skorzystam

Cytat:
2009-07-13 22:39:39, sta3x63 pisze:
uuuuu, a ciekawe kto ma taki wynalazek bo chętnie skorzystam

też kiedyś pisałem...nie wiem jak stan na dzisiaj ..ale ze 2 roki temu było to obowiązkowym "wyposażeniem" każdej ASO Skoda ...za test zapłaciłem 25zł bodaj ..

Popytaj też po nowszych (lub dobrze rozwiniętych) warsztatach ...daleko masz do Szczecina (a Glasgow tym bar-zi ) ...bo wiem, że JaChomik tez miał takie ustrojstwo na swoim warsztacie

I w Szczecinie nadal sie toto ustrojsto znajduje.

do Szczecina mam w...... hehe Byłem w serwisie ASO w Piekarach Śląskich i stwierdzili,że to nie jest uszczelka. A propo kosztów to w granicach 400zł z planowaniem głowicy. No cóż wymienie płyn i zobaczę co się bedzie działo.