Fotoradary a stacje meteo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam ! na trasie Kraków- Krzeszowice (droga nr 79) w miejscowości Kochanów, przy nowo wyremontowanej drodze postawiona jest tablica wyświetlająca hasło "jedź ostrożnie" oraz znak ograniczenia prędkości do 50 km/h, przy tablicy jest jakies małe urzadzonko ( puszeczka ) i kamera przy której jest jakis czunik skierowany na asfalt, w którym sa ślady po nacięciach ( prostokaty - 2 na jeden pas ruchu)... Moje pytanie jest nastepujące czy to jest fotoradar mierzący prędkość czy cos w rodzaju stacji meteo ?? oto link do obrazu z tej kamerki : http://www.traxelektronik.pl/pogoda/kamery/cam_hst.php?ns=568

jeżeli ktoś coś wie na ten temat prosze pisać

ten czujnik skierowany w strone drogi to wlasnie kamera, naciecia w jezdni to umieszczone tam czujniki temperatury, na maszcie jest tez czujnik temperatury i wilgotnosci -nie ma sie tym co przejmowac chyba ze obok postawili fotoradar
A tu jest cala mapa ze wszystkimi stacjami pogodowymi w Polsce KLIK

Dodam jeszcze, że te nacięcia w asfalcie (w postaci prostokątów) przed przejściami dla pieszych to są tzw. pętle indukcyjne służące do inteligentnego sterowania światłami na skrzyżowaniu, czyli jak nic nie na jedzie na takie coś z ulicy podporządkowanej to dla głównej drogi jest cały czas zielone.

jest czujnik skierowany do ziemi a obok taka kamerka jak przemysłowe w sklepach i jeszcze jeden czujnik ale na tablicy nie wyswietla temperatury tylko ostrzezenie cały czas... a w okolicy nie ma zadnego skrzyzowania ani przejscia dla pieszych ale jak by to był pomiar prędkosci to chyba powinno byc oznaczone znakiem " speed control " co nie??

ostatnio jak przejezdzalem to sie zdziwilem ta kamerka se mysle pewnie mam juz fotke
jahny jestes pewien ze tam jest ograniczenie do 50 ??

no znaków pionowych na słupkach nie ma ale jakbys zauwazył to tablica wyswietla "jedź ostrożnie " i grafike ograniczenia do 50 km/h... na tej drodze jest normalnie 70 ale tam jest ten zakret wiec mogli to zmienić.. mam tylko nadzieje że to nie fotoradar bo mi chyba cały album zdjęć prześlą