Sczemat podłaczenia, prosze o pomoc

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam, dzis kupiłem halogeny przednie i dostałem taki schemat podlaczenia :

zastanawiam sie czy jak tak podłacze to :
1. w wyniku właczenia halogenow załacza mi sie swiatla postojowe (tak mialem w Renaulcie 19),
czy inna opcja:
2. bede musial miec wlaczone postojowki zeby wlaczyc halogeny, tak jak to jest z tylnym p.mgielnym,

i teraz wyjasnienie schematu bo nie wszytko kumam (a to co kumam to nie wiem czy dobrze):
1-swiatla pzrednie ale postojowe, czy mijania ??
2-halogeny
3-przekaznik
4-minus halogenow (jest czarny i bialy kabel, wnioskuje ze czarny to masa) oraz minus do pzrekaznika (z ramy czy z akumulatora ??)
5-kabel od swiatel (1) do przekaznika, ale skad go wziasc, ze skrzynki bezpiecznikow mozna?? jak tak to jaki kolor?
6-plus z akumulatora
7-włacznik

prosze o porady i opinie,
i jeszcze jedno: ktoredy pzreciagnac kable od halohgenow do srodka auta, gdzie jest jakis wolny "kanal pzrelotowy" ???

prosto

przekaźnik ma stopki i każda ma swój numer

stopka 30 to jest plus z akumulatora daj podrodze jeszcze bezpiecznik.

stopka 85 to masa z karoserji

86 to impuls do załączenia, jest to plusowy

87 plus na halogeny

"86 to impuls do załączenia, jest to plusowy",
ale skad go wziasc, ze skrzynki bezpiecznikow od swiatel, czy z innego zrodla????
wnioskuje ze jak tak podlacze to halogeny bede mogl zalaczyc dopiero jak bede mial wlaczone swiatla, a nie jak mialem w renacie ze wlaczajac halogeny zpalaja sie od razu swiatla postojowe, tak czy cos pokrecilem ???

Plusik na wyłacznik musisz wziąść z żarówki reflektora ze świateł mijania. Zasada jest taka: halogeny swiecą tylko na światłach mijania, na długich i postojowych - NIE!
Mozna by ten układ jeszcze rozbudować wykorzystując oryginalny przekaźnik od halogenu tylnego, ale do tego potrzeba dodatkowego przekaźnika więc jak chcesz, tak też jest OK.

chyba ze chcesz miec 'pełna kontrole' nad halogenami to wez plusik np z radia i tam podłącz przez przełącznik na stopke 86

ok dzieki, za pomoc, a swoja droga w 19-stce mialem halogeny na postojowkach i na mijania, a gasly dopiero na długich