Klejenie flenterki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
a więc przy montażu tego ustrojstwa do mojej Zastavy zauważyłem że górne mocowanie w jednej z flenterek sie urwało zupełnie a drugie jada moment oddzieli się od szyby i tu moje pytanie czym dokleić metal do szkła, jak przygotować powierzchnie szkła (lekko zmatowic w miejscu styku??)

sposob dosc prosty i srednio trwaly to klej z supermarketu 2 skladnikowy do szkla utwardzany przty pomocy ultrafioletu{swiatlo sloneczne zwykle wystarcza albo mocna zarowka} u mnie to wytrzymywalo okolo roku w czesto uzywanych w lecie fletnerkach w 127, koszt kleju chyba kolo dychy, sposob bardziej profi to ten sam klej tylko w wersji przemyslowej uzywany prez szklarzy, mnie za dwie dychy ulali do malego sloiczka troche tego kleju w zakladzie szklarskim, trzyma bardzo mocno ale wymaga lampy ultrafioletowej do utwardzenia w sposob gwarantujacy 100% wytrzymalosc, ja go utwardzalem w lipcu na sloncu i do dnia sprzedazy auta trzymal, jak teraz? nie wiem.

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2007-01-03 16:07:38 ]

Ja bym pojechał do firmy zajmujacej sie szybami samochodowymi zeby mi to porządnie zrobili. Tak zrobiłem z mocowaniem szyby do tej listwy od podnośnika w 128. Za 10 zł przykleili mi to do szyby profi klejem.

chyba tak zrobię Jesion bo zakład zajmujący sie szybami mam po sąsiedzku szkoły

jedyny słuszny sposób, to właśnie taki jak Jesion pisze. ja niedługo też będę to przerabiał w maluszku i też pojadę do firmy od klejenia szyb.
pamiętam jak mój dziadek się z tym zawsze męczył, bo fletnerki w maluszkach zawsze się odklejały, kleił na różne kleje i wynalazki, a to się i tak nie trzymało. no ale to były lata osiemdziesiąte, inne czasy hehe...

sorry za OT ale co to sa te fletnerki ??

własnie ??

szybki uchylne tzw trojkaciki" w drzwiach przednich