| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2007-01-03 13:50:31 A nawet gdyby byl czujnik to co stoi na przeszkodzie dalej ta gasnice zamontowac ?
|
zupper LOB MEMBER BMW E39 528I Warszawa | 2007-01-03 14:21:40 Właśnie - bo kolega powiedział. Generalnie wali mnie czy są w CLarusie czy nie tylko chciałem spytać czy są w klusce. Z naszej polemiki wnioskuje, że nie Czy słusznie ?[ wiadomość edytowana przez: zupper dnia 2007-01-03 14:22:30 ] |
profil-usunięty | 2007-01-03 14:27:26 Słusznie.
Zastanawia mnie tylko czy faktycznie tak to działa. Kiedyś widziałem walniętego Cayenne, w którym wystrzeliły obie czołowe poduchy (+ jakieś mniejsze w strefie uderzenia) pomimo, że autem jechał tylko kierownik ![]() |
Rycho-25td Omega B Caravan SPORT Kraków | 2007-01-03 14:54:53 Tak czy owak to znaczy czy są te czujniki czy nie (według mnie to ich nie ma) NIE MONTUJ gaśnicy po stronie kierowcy ponieważ w razie jakiejś stłuczki może ona wypaść i zablokować Ci pedały (hamulca, sprzęgła lub gazu), a może będą potrzebne do szybkiej jakiejkolwiek reakcji.
+++++++++++++++++++++++++ Pozdrawiam |
Solltys LOB MEMBER v40 przeddzidzie | 2007-01-03 16:01:07
Równie dobrze w czasie dzwona może ci dywanik się podwinąć. Taka rada była dobra w epoce dużego fiata gdzie się gaśnicę wrzucało pod fotel i nie zapinało pasów bez napinaczy. Teraz stosuje się specjalne mocowania gdzie gaśnicę się wsuwa lub zapina w sposób umożliwiający szybkie wydobycie. Przypomnę, że w Omie A zwykła Kauflandowska gaśnica spokojnie znalazła swoje gniazdko w przerwie między progiem a fotelem kierowcy, przy czym nieznaczny ruch fotela do tyłu klinował ją tak skutecznie że była jak przylepiona i dawała się tylko wyciągnąć do tyłu. Szukanie gaśnicy w bagażniku podczas pożaru wśród gratów,toreb, i jest tak samo emocjonujące jak w czasie awarii wychodzenie na nieoświetlone pobocze żeby dobyć z bagażnika kamizelki odblaskowej. |
zupper LOB MEMBER BMW E39 528I Warszawa | 2007-01-03 16:15:23 No drogi sołtysie. Na te mocowania to bym uważał. Kupiłem fabryczną nówkę gasnicę z mocowaniem, zamontowałem pod przednim fotelem, przykręciłem, wszystko zgodnie z instrukcją i co z tego ?
W momencie uderzenia, uchwyt wypuścił gasnice z fabrycznego i atestowanego uchwytu i poleciała mi pod pedały. Fakt, że po uderzeniu już na nic mi owe pedały były bo zaczeły pełnic jedynie formę ozdobną ale pięty bolały..... |
SENATOR LOB MEMBER SENATOR B GDANSK | 2007-01-03 16:18:02 No to ja takim pytaniem sobie strzele
Czy jestes w stanie ugasic plonace /zaczynajace plonac auto gasnica wymagana przepisami polskimi? Spytajcie sie pierwszego lepszego strazaka on wam odpowie. W niemczech niema obowiazku posiadania gasnicy w sam osobowym a czemu ?Jak sie spytacie strazaka na zadane wyzej pytanie to na to sami znajdziecie odpowiedz. |
profil-usunięty | 2007-01-03 16:58:36
![]() |
zupper LOB MEMBER BMW E39 528I Warszawa | 2007-01-03 17:11:25 Reasumując rozmowe w klusce rozumiem , że nie ma żadnych czujników dających sygnał, która z przednich poduch ma odpalic? Odpalają zawsze dwie /w wersji dwupoduszkowej/ ? |