| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Jabuszko Laguna Warszawa Bródno | 2007-01-03 22:29:58 witam od jakiegos czasu nie dzialal mi silownik centralnego zamka. dzis sie zabralem i wymontowalem go z tylnych drzwi. i teraz mam pilka pytanek:
1) czy silownik a raczej jego "glowka" powinna bez oporow latac w obie strony?? 2) czy prad do silownika jest przesylany jedynie podczas zamykania ??
chodzi mi dokladnie o to czy napiecie na kablu pojawia sie tylko w momencie zamykania gdyz jak podlaczylem probowke zrobiona z zarowki to zapalila sie ona tylko w momencie zamykania drzwi ale przy otwieraniu juz nie?
3) ktory wybrac??
- link 1 - link 2 a moze jeszcze inny? czekam na odpowiedz [ wiadomość edytowana przez: Jabuszko dnia 2007-01-03 22:30:48 ] |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2007-01-03 23:18:05 w spoczynku na obu kablach jest masa
w czasie pracy na jednym kabli pojawia się +12V wg mnie masz przetarty kabelek pomiędzy drzwiami a słupkiem. Główka oryginalnego siłownika powinna bez oporów dawać się wyciągać i wciskać. W tym z allegro już nie (i jest to wg mnie wada - te tanie nie mają sprzęgiełek i chodzą ręcznie baardzo ciężko) |
Jabuszko Laguna Warszawa Bródno | 2007-01-04 08:52:50
aha w takim razie musze sprawdzic kabelki bo na jednym sie pojawia + a na drogim nie
to w popielniczce jest zarowka?? |
tommi3737 Klubowy Weteran Megane CC Łódź | 2007-01-04 12:06:54
|
Jabuszko Laguna Warszawa Bródno | 2007-01-04 12:14:09
a w ktorym miejscu ?? ;p |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2007-01-04 12:15:59
nad
w jest jak się ją wyrzuci |
mswalcza Daewoo Espero 1,8 CD Kraków | 2007-01-05 13:48:49 Ja miałem problemy kolejno z wszystkimi, z czego najgorsze było wadliwe działanie siłownika od drzwi kierowcy, który oczywiście "zarządza" wszystkimi jako centralny. Wymieniłem wszystkie na te bez sprzęgiełka, dzięki czemu mam święty spokój. Faktem jest, że działają głośniej i słychać wyraźnie otwierania i zamykanie drzwi. Muszę jednak przyznać, że przy starych nieraz nie miałem pewności, czy polecenie pilota faktycznie zostało wykonane, bo działały bardzo cicho. Bywało np tak, że nie domykały się drzwi i po chwili się otwierały bez mojej wiedzy
Polecam wobec tego te tańsze i sprawniej działające jak wiem - mają większy power
Pozdrawiam, Darek. PS Wszystko zrobiłem w Fox'ie(OK) "na plecach" Polmozbytu(wrrr...) w Krakowie ul. Radzikowskiego. |
![]() maru71 Deawoo Espero kozienice | 2007-01-06 21:02:34 Witam, ja tez mam chyba walnięty siłownik, bo nie działa. Chciałem się zapytać te siłowniki co Jabuszko pokazał z allegro to wystarczy wymienic i będzie śmigało. Nie rozbierałem jeszcze drzwi i nie wiem czy to jest to? |
Jabuszko Laguna Warszawa Bródno | 2007-01-06 21:24:57
wiesz przydalo by sie luknac czy prad dochodzi do silownika jesli tak a on nie dziala to znaczy ze walniety
a odnosnie Twojej pytania czy pasuja:
|
horacy Daewoo Espero 2.0 CD Gliwice | 2007-01-07 05:26:39 Te siłowniki to po kolei się zawieszają/zacierają. Można je wyjąć popukać i ruszą (nie zawsze), żeby za chwilę znowu przestały działać. Ja to naprawiłem tak: rozkleiłem obudowę, nawaliłem smaru (nie za dużo, bo ciężej chodzi) i skleiłem z powrotem. Dwa, które naprawiłem w ten sposób rok temu, działają do dzisiaj. Czekam aż padną kolejne. |