Silnik sie grzeje

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wiec tak moje e39 528i sie grzeje jaka jest tego przyczyna dodam ze uklad chlodzenia sie zapowietrza węze puchna.Gorny waż gorocy na dole mozna powiedziec ze zimny mechanik powiedzial ze napewn visco do wymiany ale czy to wystarczy

Jeżeli mechanik chce coś wymieniac to niech najpierw sprawdzi termostat i ewentualnie wymieni, z opisu wynika że nie otwiera sie i nie ma przeplywu cieczy chlodzącej

drugi sprawa z puchnącymi przewodami to niestety uszczelka pod glowicą do wymiany, w bliższej lub dalszej przyszlosci

ale zaczalbym od termostatu

pozdrawiam

sprawa jest tego typu ze termostat nowy i uszczelka tez wymianiona

nowy termostat przed wlozeniem byl sprawdzany czy sie otwiera po nagrzaniu ??? wiem że żadko sie to zdarza ale nie można wykluczyć takiego przypadku

tylko powiec jeszce tak samochod po wymianie termostatu stal okolo 1,5 h na chodzie wszystko bylo ok wskazowka idealnie na polowie wyjechalismy z warsztatu okolo 7km i znow sie grzeje wiec nie wiem co sie dzieje

w takim razie proponuje przeczytać temat poniżej

Tytuł strony
pocatek i koniec srodek nie jest aż tak ważny

w mojej niuni mialem ten problem, rozwiazanie jest na wszystko, w koncu zdecydowalem sie wyjać pompe i wszystko bylo jasne

pozdro

Mam podobny problem,wątek troszke niżej-Problem z termostatem.Nie mam czasu sie do tego zabrać..Generalnie taki sam problem ze wskazówką temp.i czasem ogrzewaniem

dzieki za odpowiec...jutro mechanik zabiera sie za pompe wody mam nadzieje ze wszystko sie skonczy dobrze...a tak poza tematem mam na sprzedarz silnik do bmw 2.8 niestety do mojej buni nie pasuje silnik z 2000 roku od seri 3 tanio.