Otwory obejścia(??)/obejściowe(??) w gaźniku 126p....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
gdzie sa te otwory, do czego sluza i jaka maja wielkosc w standartowym gazniku maluchowskim...??

TheFiatAndTheFurious

jak macie jakieś źródła (jakieś książki o gaźnikach może..) to poszukajcie... plisss... w mojej "bibliografii" niestety nic na ten teamt nie ma...

Niestety w mojej bibli...tez tego nie ma...chyab ze nazywaja to jakos inaczej...

właśnie przestudiowałem dwie książki i niestety nic nie znalazłem na temat w/w otworów...

A cioto za otwór A pocio ten otwór A gdzie taki otwór

[ wiadomość edytowana przez: simon_pg dnia 2003-05-24 17:55:43 ]

Nie obejsciowe tylko przejsciowe chyba. Znajduja sie w okolicy krawedzi przepustnicy. maja za zadanie plynne zwiekszanie ilosci paliwa dostajkacego sie do gaznika podczas uchylania ptrzepustnicy a tajkze dostarczac paliwo podczas pracy na biegu jalowym. Srednicy nie znam, ale z regolu sa niewielkie (ponizej 1mm).

oooo... dzięki... to na pewno o te otwory chodzi.... ktoś próbował je kiedyś powiększać?
ja jeżdżę na powiększonych (największa 1,1mm) i praktycznie przy aktualnych temperaturach odpalam na ssaniu i po 10sek. mogę już jechać bez...

a ile twoj bolid pali????
oprocz tego ssania to sa jakies pozytywne efekty?

są jak najbardziej pozytywne efekty ... praktycznie nie występuje efekt "dziury" po gwałtownym depnięciu na niskich obrotach...

a ile pali wolę nie sprawdzać... na razie żyję w błogiej nieświadomości