A moze Magnaty??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co sadzicie o tym na przód Magnat
bo słyszałem ze TE to lipa ogólnie. Tylko ze to ma byc pod samo radio jvc 4x45

[ wiadomość edytowana przez: Lukas_power dnia 2007-01-04 22:22:18 ]

Slyszales ze lipa a czy Phonocarow sluchales?
Ja je montowalem u kolegi i sam bylem sceptyczny co do nich ( oczywiscie wersja "normalna" , nie do plytkiego montazu) ale jak na glosniki za 100zl to sa dobre. Do tego te tweetery ktore jak za swoja cene ( kiedys kupilem ok. 8szt po 5zl kazda) sa rewelacyjne - nie sypia gora itp jak reszta tanich tweeterow. Pamietam ze jakas prosta zwrotnice zrobilem do tego zestawu i jak na niewymagajace granie bylo zadowalajaco. Oczywiscie drzwi wygluszone.
Tego modelu Magnata nie sluchalem. Magnata da sie posluchac serii PRO ktora jest ekonomiczna katastrofa - za taka cene mozna kupic o wieeeeele lepszy zestaw.
Pozdrawiam
Kamyk

Osobiscie nie słuchałem ale znalazłem na forum wypowiedz jednaego z klubowiczów ze byl nie zadowolony. Ale z drugiej strony czytałem na Elektrodzie ze sa całkiem nezłe do samego radia. Myslisze ze te 50mm (płytkie) beda sie róznic od 60mm.

Cytat:
2007-01-04 23:04:52, Lukas_power pisze:
Myslisze ze te 50mm (płytkie) beda sie róznic od 60mm.

Tez tak mysle

Może też bym wziął te Phonocary,bo dają wtedy taniej dystanse które potrzebuje.Czy one będą grały podobnie jak inne głośniki w cenie około 100zł (np. JVC,Blaupunkt ) dostępne na allegro?

Na zestawy wspolosiowe nawet nie patrz - to nie zagra dobrze.
Jezeli chodzi o zestawy z tweeterem na Allegro do 130zl to wszystkie maja tweeter z membrana z aluminium lub podobne. Przez co strasznie sypia gora a nie graja. Tanie tweetery powinny miec membrane z jedwabiu dzieki czemu nie beda meczyc ucha.
Polecam zestaw Phonocara pod samo radio. Lepiej pod samym radiem zagra Helix ale to juz kwestia 300zl,
Pozdrawiam
Kamyk

Cytat:
2007-01-05 11:34:53, kroczak pisze:
Może też bym wziął te Phonocary,bo dają wtedy taniej dystanse które potrzebuje.Czy one będą grały podobnie jak inne głośniki w cenie około 100zł (np. JVC,Blaupunkt ) dostępne na allegro?

te tanie zółte Y to jedne z lepszych, jak nie najlepsze midy za tą kase

Zainwestuj tylko w TW bo warto