Co może jeszcze pukać w przednim zawieszeniu?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam orzech do zgryzienia .

Coś mi ciągle wali w przednim zawieszeniu. ostatnio wymieniłam już: gumy stabilizatora, drążki stabilizatora, końcówki drążka, drążek przekładni, robiłam przekładnie, tuleje wachacza a tam ciagle coś się tłucze. Amortyzatory też nowe
Na przegladzie powiedzieli że zawieszenie lux (choć robiłam je z duszą na ramieniu).

Nie wiem jak jeszcze poduszki pod silnikiem ale czy one mogą aż takie dzwieki wydawać jak są wybite?
odgłos normalnie jak bym miała pół zawieszenia do roboty .

U mnie, na ten przykład , jest do wymiany sworzeń wahacza, szlag by go

z drazki kierownicze? ew lozyska mcpersonow.

Najczęściej gdy słychać stuki w przednim zawieszczeniu sa to tulejo-gumy, (gumo tuleje) , na których pracuje wahacz.

Może to być także drążek który jest zamocowany na koncu wahacza

A dokręcone wszystkie elementy ja jak wachacz kiepsko dokręciłem w mondeo to waliło jak cholera.A zawiecha bardzo podobnie rozwiązana.

u mnie pomogła wymiana łaczników stabilizatora koszt niewielki prosta robota a pomogło...

witam

mialem podobny problem. na testach wszystko bylo ok.zawieszenie lux. a jednak tluklo jak diabli.tulejki ok. co sie okazalo. odprasowala sie tulejka w wahaczu , byla dobra ale nietrzymala sie w wahaczu.drobnoskta trudna czasami do odnalezienia.zdarza sie to kiedy przyspieszasz albo hamujesz. pozdrawiam raf14

Winne były tuleje na wachaczach i drążek przekładni od strony pasażera.

Teraz moge śmiało powiedzieć że zawieszenie z przodu mam jak nowe

Został jeszcze: katalizator do rozprucia, z tyłu amortyzatory i trzesczące wnetrze