Dziwna praca silnika po rozruchu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam jestem posiadaczem beemki 520i e34, auto ma instalacje gazowa tylko niewiem jeszcze za bardzo jaka , ale mysle ze niebedzie to tu istotne, Problem w tym gdy odpale samochod niemogie go wogule przygazowac zachowuje sie wtedy jak by chodzil na dwóch garach to samo jest na bezynie i na gazie tylko tu czasami konczy sie wybuchem przy zimnym i rozgrzanym silniku po ok 10min jest to samo . Musze odczekać ok 2min i wtedy juz jest wszystko ok. Wymieniałem swiece, filtry, kable zapłonowe tez sa wporzdaku. niemam pojecia co to moze byc, moze ktoś miał podobny problem.

Pozdrawiam

jak konczy sie wybuchem n agazie i nie ma róznicy w pracy silnika na benzynie i na gazie to przeplywomierz mogl piardnąć od tych wybuchów, (instalacje masz drugiej generacji zapewne) możliwe jest że dostaje sie tez lewe powietrze, ale powodów może być dużo wiecej

na poczatek sprawdź te 2 rzeczy

Cytat:
2007-01-05 14:57:40, showman pisze:
jak konczy sie wybuchem n agazie i nie ma róznicy w pracy silnika na benzynie i na gazie to przeplywomierz mogl piardnąć od tych wybuchów, (instalacje masz drugiej generacji zapewne) możliwe jest że dostaje sie tez lewe powietrze, ale powodów może być dużo wiecej na poczatek sprawdź te 2 rzeczy

no tak ale gdyby perdaknął przepływomierz czy lewe powietrze działo by sie to przez cały czas tak jak napisałem po odpaleniu ok przez 2 min potem jest wszytko ok

[ wiadomość edytowana przez: misiek03 dnia 2007-01-05 15:05:16 ]

zatankuj lepszy gaz,na pewno będzie poprawa,hehehehee