Antena?????????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
antena????????klamka zapadla.dziura!musze,bo nie chce sluchac szumofonow radio uniden pc68xl,jak president walker,szumne ale chyba nie szumofon???????ma wszystko do benzynki.oprocz homologacji,cos sie wymysli.pomozecie????????????wierze w sile jednosci!5km do pracy jade bez radia.ale po miescie,jakas trasa,nie bede ryzykowal,prawka! ma sie jedno chociasz jezdze wolno czasami z racji rozsadku.165cm miezylem na dachu,lux wyglada,miesci mi sie w bagazniku a i dwa metry tez wejdzie.dobra dobra,drut to nie wszystko.powiedzcie koledzy,co jest dobre do dziurki na dach zamiast radiowej anteny na cordobe?bo na srodek dachu szyberdach nie pozwala sie wkrecic?jest wsuwano uchylny.czego mam bron boze nie kupowac?jakiej antenki?bo w serwisie napewno mi beda chcieli jakis kit wcisnac,ktory im nie idzie?znajac zycie.czy odwiert zlecic serwisowi?czy samemu mozna?ale jak?gdzie znajde jakies instrukcje>materialy w tym temacie?jak zakonserwowac?jaka blache podlozyc pod dziure,zeby mi jej poranny zefirek nie wyrwal?nie mylic z bezdomnym itd itp?czy ktos z was juz to robil w kordobie?mysle o antenie czy wystarczy odgiac podsufitke?czy musze cala zdemontowac? kto cos wie,nich sie wypowie.mysle ze dziura to koniecznosc,pszestaniemy wreszcie nazekac na zle radia,tylko czasem dziury brak starsi zrozumia,mlodsi zapytaja pozdrawiam wszystkich.73!i co dalej?

podobno latwiejsza w montarzu i wygoniejsza jest wkrecana,ale powiedzcie czy taka lepsza czy na motylka?bo ten uchwyt jest nonstop na dworze narazony na warunki atmosferyczne.wiec ktory to lepiej wytrzymuje?deszcz i mroz i rudzielca

Obojetne czy bedzie wkrecana czy na motylka. Byle glowka motylka miala dobre zabki by nietrzeba by bylo mocna dokrecac. Ja olece ci antenke o dlugosci okolo 1,5 metra Sirio lub ew. Midlanda.

Montowane na motylka DV:
Alan PC4, PC6, PC8
Sirio Carbonium (seria antenek o tej nazwie)

Montowane na wkret PL:
Sirio AS-100 i AS 145

dzieki.to polecasz te piec antenek?a masz moze jakies linki zeby je zobaczyc?mniejszej niz 150cm nie kupowac?jesli chodzi o dluzsze to jest to zbedne,czy chodzi o to zeby nie zbieralo szumow w miescie?i bylo ladnie i wygodnie?chyba wkrecana bedzie szybsza w chowaniu jej i chyba taka trza wybrac?wole teraz pisac niz w sklepie brac byle co a potem zalowac

kolego ogladalem te antenki.lecz te sirio as100 i as 145 to chyba nie sa do montarzu na stale tylko to sa antenki na podstawach magnetycznych podobnie jak sirio ml145.czy propopnujesz magnes?czym sie rozni as od ml?

kolego, każdą antenę możesz postawić na magnesie. ale jesli coś jest sprzedawane bez podstawy, to można to zamontować do karoserii. w komplecie na pewno jest elenent do tego służacy.