Pomocy ... juz nie wiem co zrobic...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Moj escorcik chodzil idealnie do czasu ... Pewnego pieknego dnia wsiadam i co nie moge zapalic mysle sobie akumulator , poprosilem kumpla zeby uzyczyl mi pradu ale to nic nie dalo wzielem akumulator do naladowania , ladowal sie cala noc . Rano przychodze zakladam i co niechce zapalic Pomeczylem go troche i za ktoryms razem chyba z 15 odpalil Ale niestety auto zimne czy cieple nan stop gasnie za kazdym razem jak tylko puszczam gaz i bez roznicy mu czy jedzie 100 czy 20 Km/h.Macie moze jakies pojecie co to moze byc ?? Mam MKV 1.4 mono. A i szukalem w wyszukiwarce el nic nie znalazlem kable swiece ok filtry tez . Odlaczalem czujnik predkosci ale to nic nie daje.

hmmm wszytie kable po podłanczane??? przepływka?? a pompa paliwa hodzi jakpzrzekrecisz kluczyk kreci rozrusznik troche jasniej jakie obiawy sa

wszystkie kable sa popodlaczone , Pompa paracuje . Objawy : Autko gasnie przy kazdym puszczeniu gazu bez roznicy czy silnik ciepply czy zimny oraz z jaka predkoscia jade . Mam pytanko co odpowiada za ssanie moze to byc cos z ssaniem zwiazane??

masz gaz?

Cytat:
2007-01-03 16:17:04, lukas_s pisze:
masz gaz?

Nie tylko Pb

[ wiadomość edytowana przez: Marantz dnia 2007-01-03 16:24:58 ]

myslalem ze masz cos z dolotem ale jak Pb to dolot chyba nie ma znaczenia

Moze ktos ma jeszcze jakies pomysly co to moze byc??

Up

Może masz jakiś filtr zatkany, np paliwa ?
Za ssanie a dokładnie za jego funkcje włączania się przy rozruchu jak również potem odpowiada m in. czujnik temp płynu chłodniczego. A może alternator, masz światła, radio działa ?

mozesz miec zaplon przestawiony albo ci sie ssanie zawiesilo

a silnik krokowy?? u mnie jak kiedys zapomnialem podpiac do niego przewody to objawy byly takie same... nie chcial odpalic, i gasl na luzie od razu.

sprawdz wszystkie kostki przy silniku

Wlasnie sie umowilem z mechaniorem na diagnostyke komputerowa zobacze jutro co to jest

stary powiedz mi jaki bedzie wynik u twojego essiego! . Mi już reće opadają tez zapewne bede sie musiał umówić na na przeglond gruntowny. ;-( Bo już nie mogem ...

Cytat:
2007-01-03 21:58:44, pawel2344 pisze:
stary powiedz mi jaki bedzie wynik u twojego essiego! . Mi już reće opadają tez zapewne bede sie musiał umówić na na przeglond gruntowny. ;-( Bo już nie mogem ...

OK

miałem to samo w samochodzie ojca fiat palio 1,2, tak samo to sie odbywało ale nie wiem czemu jak samo sie pojawiło tak samo mineło, przewaznie gdy to sie pojawiało to odplałem fure, pozwoliłem nagrac sie silnikowi a poznije przychodziłem po jakis 10 - 15 min i juz było wszystko ok. A obecnie jest wszystko w pozadku wiec ja w ogole nie mam pojecia co to moglo byc ze samo sie pojawiło i samo minelo

dodam ze u mnie nie bylo tak za kazdym odpaleniem, poprostu czasami i tez nie zalezało to od temperatury silnika.

witam
jesli gasnie to albo silnik krokowy albo czyjnik temperatury silnika ale ten co daje informacje dla komputera. kolaga mial taki problem w renowce , silnik gasl czy zimny czy cieply. wymienilismy czujnik ijest ok pozdrawiam raf14

Cytat:
2007-01-04 12:31:57, RAF14 pisze:
witam jesli gasnie to albo silnik krokowy albo czyjnik temperatury silnika ale ten co daje informacje dla komputera. kolaga mial taki problem w renowce , silnik gasl czy zimny czy cieply. wymienilismy czujnik ijest ok pozdrawiam raf14

Wlasnie mechanior mi powiedzial ze to wina czujnika temperatury silnika ile takie codo moze kosztowac??I w ktorym miejscu on sie znajduje (model MKV 1.4 mono)

ja nie widze związku

Podobno on oszukuje i dlatego komputer ma bledne dane i np: nie trzyma dluzej na ssaniu itp