MotoNews.pl
3 Kreci ale nie chce odpalic (170741/45) - PT

Kreci ale nie chce odpalic

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam problem z essim rok 95 1.6 16v
kiedy probuje go odpalic silnik normalnie kreci ale nie odpala
paliwo jest, świece czyste nie mam pojecia dlaczego tak sie dzieje
moze mial ktos kiedys taka przygode
prosze o rade pozdrawiam kovalelb

Skoro swiece czyste to iskra jest ,gaz masz?? Jesli masz to moze modulator odcial wtryski??

ja miałem coś takiego ostatnio. Pomogło dopiero coś co się nie powinno robic czyli zaciąg. Ale tylko szarpnoł i odrazu zapalił. Ostatnio ktos poruszał ten temat na formu.

seba
no mam gaz
ale najpierw odpalam na bezynie
wiec raczej mnie czeka wizyta u mechanika

erni
wczoraj probowalem ta metoda i nic

a wyłącznik bezwładnościowy? a jak nie reset kompa i powinno pomuc. a jak go paliliscie z zaciągu stawiał opór, bo może kompresji brak

jak niesłychać pompki po przekręceniu kluczyka to mógł by być najpewniej wyłącznik bezwładnościowy ale wtedy palił by ci bez problemu na gazie. Przerabiałem to jak odbierałem moją mróweczke od blachaża

az tak to sie nie znam
ale jak go ciagnelismy to delikatnie stawial opór i nic

Cytat:
2007-01-05 14:44:51, on-driver pisze:
jak niesłychać pompki po przekręceniu kluczyka to mógł by być najpewniej wyłącznik bezwładnościowy ale wtedy palił by ci bez problemu na gazie. Przerabiałem to jak odbierałem moją mróweczke od blachaża

dokładnie ja to tez przerabiałem , ale żem się wnerwiał zanim do tego doszłem

Wracając do tematu, to mi najbardziej wydląda na elektrykę, cewka, świece, przewody bo tam juz nic więcej niema po drodze, nio chyba że zagłębiamy się w silnik

dziekuje wszystkim za rady
ale niestety nic z tego (tak jakby bezyna nie dochodzila do silnika )
samochod narazie stoi i czekam do poniedzialku i do mechanika
pozdrawiam

sprawdz wylacznik bezwladnosciowy (jest on w lewym slupku, przy lewej nodze kierowcy pod klapka na slupku) -wystarczy zdjac klapke i nacisnac go od gory. Jezeli nie dochodzi paliwo to wskazywaloby na niego (rozlacza pompe paliwa przy silnym wstrzasie), ewentualnie zapchany filtr paliwa lub cos z eletryka......
Sprawdz to zanim odstawisz do mechanika......

ale pompa paliwa działa tak?

Ja w swoim miałem dokładnie te same objawy, pompa chodziła... Odłączyłem klemy od akumulatora na 10 min i po podłączeniu zagadał od razu... zero problemów

Dzięki za pomoc!!
Samochód ruszył!!
Pogrzebałem trochę w bezpiecznikach i odłączyłem akumulator na 10 min
wielka ulaga ze nie musze jechac do mechanika
jeszcze raz dzieki

No to fajnie ze działa

A teraz pytanie do fachowców... Skąd się to bierze? Bo przecież kaprys to chyba nie jest i jakiś powód musiał być.

esi tak ma że jak niechce to niepojedzie i już