MotoNews.pl

[Corolla E11 2001r.] Problem z pedałami ....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Właśnie zmieniłem auto z E11 3d 98 na E11 po 2001 liftback.
Niby wszystko na miejscu kierowcy powinno być takie same a jednak coś nie gra!!

Autem do pracy jeżdże w pantoflach z powodu charakteru mojej pracy i co zauważyłem kiedy jechałem po raz pierwszy z lekka mnie przeraziło....Zdejmując nogę z pedału przyśpieszenia i próbując zahamować zachaczam butem od spodu w hamulec i w druga strone, jak hamuje i chce nagle przyśpieszyć to nie moge wcisnąć pedału gazu bo częścią buta wciskam hamulec.... ? ? W poprzedniej corolli było ok Czyżby odległości pomiedzy poszczególnymi pedałami uległy zmianie w modelu po liftingu ? ? a może mozna to jakoś wyregulować ? ?

Czy ktoś z posiadaczy E11 mógłby zmierzyć metrówką odległości pomiedzy poszczególnymi pedałami ? ? proszę o pomoc !!

Wyregulować na pewno nie można. Możesz co najwyżej zmienić nakładki lub przespawać sprzęgło i gaz odsuwając je od hamulca.. Nie polecam

Z pedalami to zawsze jest problem zwlaszcza w pantoflach
Mozna to wyregulowac zabka instalatorska,lub francuzem.

Cytat:
2007-11-15 22:37:24, Bigelektron pisze:
Mozna to wyregulowac zabka instalatorska,lub francuzem.

Rozstaw?

Cytat:
2007-11-15 22:39:19, MisiekII pisze:
Rozstaw?

Tak przegiac plaskowniki pedalow hamulca i sprzegla na lewo aby zrobic wiecej miejsca przy gazie....co jest paranoja bo wtedy nie podhamujesz w zimie w poslizgu nie sciagajac nogi z gazu bo braknie stopy....ale jak nie jezdzisz z poslizgami to w sumie niema problemu.

A mógłby ktoś zmierzyć odległość miedzy hamulcem a gazem ? ?
W E11 hatchback było ok a w liftbacku mam problem. Przecież konstrukcja jest identyczna ? ?