MotoNews.pl

[126]sztywny hol ----> instalacja elektr.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam taką sprawe mam auto z hakiem , sztywny hol i malucha musze teraz oświetlic 126 , powiedzcie mi czy wiecie jak zabrac się za instalacje elektryczną które kable za co odpowiadają w kostce przy aucie i do których należy się wpiąc w maluchu aby to wszystko grało , bardzo prosze o info

Pozycz od Chytrosia hol albo od Gadzia albo od Kopiego, zalezy z ktorym znasz sie najlepiej

Cytat:
2005-07-27 11:53:17, yapko pisze:
Pozycz od Chytrosia hol albo od Gadzia albo od Kopiego, zalezy z ktorym znasz sie najlepiej

co mi to da jak ja się w instalacje potrzebuje wpiąć , hol już jest

Chodzilo mi o podgladniecie instalacji na holu ale masz racje, przeciez problem jest po stronie samochodu. Po prostu pogadaj i zobacz jak oni to maja zrobione na zlaczce w bagazniku.

Oka, odgrzebuje truposza. Dowiedzial się już ktoś co/jak podlączyć w instalke bo będzie potrzeba sztywnego na BC'07 a nie mam iść do kogo nawet zlukać

co potrzebujesz konkretnie wiedziec?

Które światla muszą dzialać w ciągniętym aucie. Gdzie najlepiej się wpiąć w instalke. Tego typu rzeczy, żeby później nie bylo problemów gdzieś na drodze.

musisz sie podpiac pod stopy, pozycyjne, lewy i prawy kierunkowskaz i pod mase

ja sie wpinalem w kostki laczace przednia z tylnia instalacja w bagazniku bo najwygodniej tam jest chyba.

Pozycyjne by i może można bylo sobie podarować no ale jak wszystko to wszystko. Jeszcze tylko pytanie co do auta ciągnącego, jakie od niego z kostki wychodzą światla? Pewnie to co bylo już napisane ale pytam tak dla pewności. Masa rzecz jasna też od niego więc hebel nie musi być przekręcony...
Jeszcze tylko pytanie gdzie mialeś kabel puszczony znaczy się z przodu ci cala wiązka przechodzila przez jakiś odwór czy przez ten od kierunku jakiegoś przedniego?

przeciez w aucie ciagnacym masz haka. jak masz haka to i masz kostke bankowo wyprowadzoną.
idz do sklepu motoryzacyjnego i zapytaj czy sa gniazda do przyczepek(bo takie wlasnie musisz miec w maluchu). jak ci koles(lub mila seksowna ekspedientka w mini, na wysokim obcasie itd itd itd ) powie ze ma gniazda to w opakowaniu jest taka karteczka z podlaczeniem instalacji(co do ktorego bolczyka). wiec zapytaj mile czy mozesz sobie to spisac albo wziac i przyniesiesz za pare dni. podpinasz sobie kabelki zgodnie ze schematem.
a kabel ktory laczy ci te dwa wozu normalnie wypuszczasz i maska przymykasz.
i pozycyjne musisz miec a nie ze mozna sobie podarowac.

Cytat:
2007-01-06 19:41:08, MikeVTi pisze:
przeciez w aucie ciagnacym masz haka. jak masz haka to i masz kostke bankowo wyprowadzoną. idz do sklepu motoryzacyjnego i zapytaj czy sa gniazda do przyczepek(bo takie wlasnie musisz miec w maluchu). jak ci koles(lub mila seksowna ekspedientka w mini, na wysokim obcasie itd itd itd ) powie ze ma gniazda to w opakowaniu jest taka karteczka z podlaczeniem instalacji(co do ktorego bolczyka). wiec zapytaj mile czy mozesz sobie to spisac albo wziac i przyniesiesz za pare dni. podpinasz sobie kabelki zgodnie ze schematem. a kabel ktory laczy ci te dwa wozu normalnie wypuszczasz i maska przymykasz. i pozycyjne musisz miec a nie ze mozna sobie podarowac.

a co majki mondrujesz bo pewnie u siebie sie uporałes???

Spoko loco, już mam schemat jak to ma wyglądać. Bylo to zresztą w jednym z wątków ale mi jak zwykle nie chcialo się pierwsze poszukać a dopiero później pisać.
Jest jeszcze pytanie ile mniej więcej może kosztować wtyczka 7mio pinowa i gdzie to szukać, w motoryzacyjnym to będzie?

wtyczka jak i gniazdo do przyczepy kosztuja cos kolo 8-9 zl i powine byc dostepne w kazdym sklepie motoryzacyjnym

[ wiadomość edytowana przez: Amper dnia 2007-01-06 22:02:52 ]

Ok, a sam uchwyt na hak?

Cytat:
2007-01-06 22:07:05, DAWCY pisze:
Ok, a sam uchwyt na hak?

to juz jest drozsze.. idz no do sklepu i sie dowiesz wszystko

Cytat:
qbara pisze:
a co majki mondrujesz bo pewnie u siebie sie uporałes???

nom dokladnie