MotoNews.pl
10 ZAWIESZAJACY SIE ROZRUSZNIK JUZ BRAK KONCEPCJI !! POMOCY!! (170994/45) - PT

ZAWIESZAJACY SIE ROZRUSZNIK JUZ BRAK KONCEPCJI !! POMOCY!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problen z rozrusznikiem !!! jak sie auto dobrze rozgrzeje to zawiesza sie tak jak by na tulejach sie stawial!! ALE ja juz wymienilem 3 rozruszniki wytulejowalem je ,Zrobilem cała wiazke zasilajaca ten rozrusznik (nowe złonczki itp) ,Kupilem nowy akumulator 55Ah I TAK JEST JAK PRZED WSZYSTKIMI ZABIEGAMI TO SAMO !! JESLI KTOS WIE CO TO PROSZE O POMOC!!!!

Kuźwa, chłopie, przede wszystkim przestań pisać z capsem...

rozruszniki wymieniles kpl znaczy z autometem ?
ja mialem taki problem to wymienilem szczotkotrzymacz rozlutowalem rozebralem i wyczyscilem automat dodatkowa masa do rozrusznika i dodatkowy + od aku do automatu i git

gdzies kiedys bylo tez ze moze byc kostka przystacyjce ? moze warto sprawdzic jak nie ma sily krecic na krotko kabelek z + od aku do wsufki jak zakreci ok to wina moze byc wlasnie w stacyjce

pozatym to nic innego mi doglowy mi nie przychodzi ale bylo tysiace watkow na ten temat
a chyba orginalnie to powina byc jeszcze oslona metalowa na rozrusznik od kolektora wydechowego (ja nie mialem) chodzi mi o silnik CVH

a wez może jakiś voltomierz i popatrz jak po nagrzaniu (jak sie bedzie wieszał) przy zapalaniu co się dzieje z napieciami. Czy sterujace jest i głowny sztrum na rozrusznik.
Podłączałes trzy rózne rozruszniki?
A co z elektromagnesem?

a moze to cos ze stacyjka lub skrzynka??
ja u siebei tez mam taki problem ale juz wiem ze to ne wina rozrusznika....... poprowadzilem dodatkowy kable do rozrusznika ktory jest pod maska a to po to zeby wlasnie sprawdzic go. Rozgrzeje sie, nie chce krecic, nic nei slychac ale kontrolki przygasaja wiec niby wina rozrusznika ale buch pod maske dodatkowy kabelek bezposrednio pod akumulator i kreci -czyli rozrusznik mam sprawny tylko cos sie wiesza w elektryce (stacyjka, skrzynka lub jakies polaczenie).... tez warto tak sprawdzic bo moze robisz rozrusznik a uszkodzona masz elektryke

zalozylem dodatkowy przekaznik na rozrusznik !! i to samo a rozruszkik wymienilem caly