| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
urg (M) nie ma jeno frotka ostała | 2003-05-24 10:56:31 w piątek oma oszalała. przy zmianie biegów lub hamowaniu z wciśniętym sprzęgłem obroty spadały do 500 lub gasła ! na luzie trzymała wolne obroty normalnie czyli 700-1000. [ wszystkie płyny, olej, świece ok. ] dodatkowo zapalała sie ( wtedy gdy zchodziły obroty) lampka od silnika ! zjawisko niezależne od zasilania PB/LPG
niestety musiałem przemieścić sie 400km i tu mnie mile zaskoczyła może mi ktos wyjaśnic co to było? i jak temu zaradzić na przyszłosć? magik "posłuchał" silnika , podpiął sie kompem - żadnych błędów, lambda ok. jakieś sugestie? pzdr ps. nie jestem mechanikiem - więc prosze sobie darowac posty w stylu: sprawdź skrzynię. only konkret ---+++== LOS OMEGAS BESTIALES ==+++--- Exclusivo club e Opel Omega ! >>> www.omega.lob.prv.pl <<< |
urg (M) nie ma jeno frotka ostała | 2003-05-24 15:49:41 ok. tylko jakoś przez rok czasu nie miałem z tym problemów.
filtr gazu wymieniony w marcu. pzdr. |
darq LOB MEMBER SENATOR C30SE Warszawa | 2003-05-27 18:50:42 Wygląda na to, że "ten model tak ma" pozdrówka darq |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2003-05-27 19:41:55 Podejrzewam, że to efekt gwałtownego zubożenia mieszanki. Być może okład sterujący nie nadąża. Podkreślam, że to taka moja proba teoretyzowania, zbyt słabo orientuję sie w sposobie jakim sie to w takich silnikach reguluje.
Jeszcze jedno, kiedyś za czasow gdy krolowały gaźniki, takie jaja powodowała linka lub cięgno gazu, ktore było ciągnięte przy hamowaniu przez przesuwający się na poduchach silnik. W PF125 np, obroty skakały do 2000 |
urg (M) nie ma jeno frotka ostała | 2003-06-03 06:36:15 a jednak ...
wymieniłem czujnik indukcyjny predkości obrotowej silnika + kostka od stacyjki = 230zł chodzi jak brzytwa... |