Lewe przednie koło - piski, tylne lewe kolo - stuki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
moze mnie naprowadzic co moze byc przyczyna pisków w lewym przednim kole które nasilaja sie przy skrecaniu
stuków w tylnim lewym - do 40 km/h sa one głosce bo ten stuk wystepuje co obrut koła, poznije juz nie słychac bo za szybko koło sie kreci. Tydzien temu wymieniłem tylnia tulejke, pomogło to, stuki sa mniej słyszalne ale dalej sa.

[ wiadomość edytowana przez: michal1987 dnia 2007-01-09 12:41:45 ]

z przodu sprawdz czy opony ci nie scina , z tylu podnies autko na podnosniku i pokrec kolem luzno i bedziesz slyszal czy to w kole czy w zawieszeniu.

dzieki za naprowadzenie

co do przodu to dzis sprawdze
z tyłu to juz tak robiłem i tak, jak krece do przodu to ok ale jak do tyłu to piszcz, zapomniałem wczoesniej napsiac ze tylne przy cofaniu piszczy, hamulec szoruje tak mysle ale stuków nie ma dopiero jak jade, kiedy samochód naciska na koło to sa

edit: czy wie ktos jak wymontowac tylni bęben bo mecze sie juz 2 godzinki i nic nie idzie, jakis debl mechanik sie tam grzebał i silikonem mi go uszczelnił : ale ten silikon juz wywałiłem a bebna w ogole ruszyc nie moge tzn kreci sie normalnie a zdjac nie da rady, sruby sie ruszaja bo ja poluzowałem, wbic do srodka ich sie nie da z tego co probuje.
juz sam nie wiem, beben w ogole sie nie rusza, nie mam pojecia co go trzyma ze oni troche nie chce zejsc

[ wiadomość edytowana przez: michal1987 dnia 2007-01-09 12:53:15 ]

up