Gdzie znajduje krokowiec w fiescie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
mam pytanie gdzie znajduje się silnik krokowy w Fordzie Fiesta 1.3 na gaźniku rocznik 1994.
Bo szukałem z kolegą ale nic co by wyglądało na krokowiec nie znalazłem
Czy wogóle ta jednostka posiada silnik krokowy ???

fotki mile widziane

to jakiś żart? W gaźniku nie ma krokowego

wiesz chodzi o samochód mojego kolegi ponoc to 1.3 gaznik pali mu 10 l na 100 km po miscie co jest chyba lekka przesada jakies mechanior mu powiedzial ze to wina krokowca wiec troche cos mi switalo w glowie ze gazniki krokowcow nie maja ale skoro mu tak mechanior powiedzial no to szukalem ale nic nie znalazłem. dlatego dalem pytanie tutaj.
pytanie, co w takim razie moze odpowiadac za takie spalanie dodam ze moja wiedza o silnikach gaznikowych jest prawie zadna wszytkie auta jakie posiadalem byly na wtrysku no z wyjatkiem malana ale to zupelnie inna historia.

z tego co wiem wsyzstko moze odpowiadac za spalanie.

Napewno : Filtry, paliwa, powietrza, kable swiece ale w mniejszym napewno stopniu.

Potem gaźnik się reguluje, musi to zrobic mechanik (ale nie ten który kazał sprawdzić krokowiec w gaźnikowcu). Mozna wymontowac i przeczyscic. Nastepnie w gaźnikowcach ustawia się zazwyczaj zapłon, przestawiony zapłon moze zwiekszyc spalanie zmniejszyc moc utrudnic odpalanie itp (ustawia się to zgodnie z punktem nastawczym na skrzyni biegów). Co jeszcze hm..... No ogolnie na poczatek sprawdz to co mowilem. Taka glupota, ale zobacz tez czy weze nie sparciały