Digital w esperaku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie czy do esperaka da sie wcisnąc zegary digital z kadeta gdyz takowe mi zalegają na półce??

Czy Kadetowe wejdą nie wiem, ale przez przypadek trafiłem na fotke oryginalnego digitala w espero :

Szkoda czasu...to moja opinia. Wskazówki lepiej wyglądają.
Jakby jeszcze mało było problemów z elektrką w Espero, potem wogóle ładu nie dojdzie.

Ciekawe rozwiązanie
Tylko po pierwsze pimo, ciekawe czy się tylko zegary podmienia, czy jednak coś trza kombinować..
a po drugie primo to w esperach były takie w serii na jakiś kraj albo jako opcja??

Gdyby to drogo nie wychodziło to bym sobie coś takiego zmajstrował Super został rozwiązany obrotomierz Tylko czy w użytku to się sprawdza.. np w słoneczny dzień

Super ekstra jest ten digital w Espero, gdybył znał koreański to spytałbym na koreańskim forum espero, tam na pewno wiedzą czy można coś takiego zamontować i czy pasuje to bez żadnego dodatkowego przerabiania.
Jak nie mam ochoty do żadnego tuningowania esperaka, to te zegary które zobaczyłem są naprawdę ekstra i chciałbym takie mieć.
Podobne digitale widziałem kiedyś w Uno sport i też były bardzo fajne

eeetam kombinujecie bo espero wam sie znudzilo..jak ktos chce digital to nic prostszego kupic jakiegos francuza moim zdaniem takie zegary to kiszka ale faktycznie byly montowane tylko chyba w pierwszej wersji espero sprzed liftingu na poczatku lat 90tych

Mało precyzyjny... Można przegrać silnik i o tym nie wiedzieć.

Jak dla mnie to wygląda to tandetnie.
Klasyczne zegary wyglądają lepiej no i za bardzo nie ma się co psuć

Nioe ma sie czym podniecac, te zegary sie jebia jak stara ladacznica.

Czy się da... jak najbardziej

Nasz kolega Viggen co prawda w Nexi, ale upakował takowy komplet bez większego problemu.

Inna sprawa to właściwości digitali, ale nie o to pytałeś więc ograniczę się do wypowiedzi "... czy się da? ..."

Pozdrawiam - SpeedR

Cytat:
2007-01-08 00:34:35, pjacek26 pisze:
Super ekstra jest ten digital w Espero, gdybył znał koreański to spytałbym na koreańskim forum espero, tam na pewno wiedzą czy można coś takiego zamontować i czy pasuje to bez żadnego dodatkowego przerabiania. Jak nie mam ochoty do żadnego tuningowania esperaka, to te zegary które zobaczyłem są naprawdę ekstra i chciałbym takie mieć. Podobne digitale widziałem kiedyś w Uno sport i też były bardzo fajne

myślę że oni znają normalny język czyli angielski

Cytat:
2007-01-09 11:40:24, Robert_S pisze:
myślę że oni znają normalny język czyli angielski

Jasne,należy tylko trafić na chybił trafił w prawidłowe okienko (opisane po koreańsku) na forum i liczyć,że to prawidłowe

Cytat:
2007-01-09 20:58:20, JaRabbit pisze:
Jasne,należy tylko trafić na chybił trafił w prawidłowe okienko (opisane po koreańsku) na forum i liczyć,że to prawidłowe

e tam zara ..."chybił trafił"....trza napisać teksta i wkleić do wszystkich korenckych okien po kolei

W klubie Nexii kilka osob ma digitale, wkladaja od Kadetta i z tego co wiem to duzo roboty z tym niema

"PRAWIE JAK" Honda S2000

Przerabiałem digiego i w kadziu i w nexii, podłączenie to nie problem, jedyna trudność to trafienie impulsatora, problemem w esperaku jest trafienie digatala który pasuje kształtem w obudowę zegarów żeby to jakos wyglądało ładnie a nie jak robota chałupnicza.

Cytat:
2007-01-10 15:10:09, kamyk2 pisze:
Przerabiałem digiego i w kadziu i w nexii, podłączenie to nie problem, jedyna trudność to trafienie impulsatora, problemem w esperaku jest trafienie digatala który pasuje kształtem w obudowę zegarów żeby to jakos wyglądało ładnie a nie jak robota chałupnicza.

impulsator mamy w standardzie przy skrzyni
Budziki espero miał oryginalne, więc też powinny bez problemu pasować. Trzeba by tylko kupić od jakiegoś koreańczyka (mam na myśli żółtka z korei który się zgodzi sprzedać, bo wątpię żeby takie zegary znajdowały się w Polsce)

[ wiadomość edytowana przez: Robert_S dnia 2007-01-10 15:45:45 ]

Pisząc "trafienie impulsatora" nie mialem na myśli że go nie ma tylko że trzeba dopasowac impulsator do digiego (AA, AK lub AH) ale jeśli wstawiamy oryginalnego digitala od esperaka to problemu nie ma, co innego jak kombinujemy z kadettowskim.