E30 325i i strumienica

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
w jaki spodsob zamontowac strumienice wydechową w 325i? podobno orginalnie kat jest z tłuiiem srodkowym... czekam na sugestie!!

A po co Ci strumiennica?

pytam w imieniu znajomego chce ją wiec nie bede sie z nim kłucił dlatego tez pytam czy wywalic calkiem kata i tłumik czy wycinac kata i daac strumien?

Dziwne podejscie! Ja wsie tez z nikim kłucił nie bede
Jesli Twój znajomy chce wsadzic strumiennice to pewnie w jakims celu (zapewne łudzi sie ze mu to dopali auto) a w takim przypadku celewe jest odchudzanie wydechu a nie dozbrajanie go tłumiekiem srodkowym + struminnica.

NIech znajomy uwaza na fale zwrotna..

pzdr

hej tez uwazam ze strumien to shit ale neiktorym nie dogadasz dzieki i tak

lepszy strumień, przelotka, rura cokolwiek chyba niż przypchany i stopiony kat bo nie łudźmy się że w e30 325i bedzie kat jak z samochodu ze 100 tyś kilometrów panowie te katalizatory są do wymiany przecież one maja po 300tyś. km

Cytat:
2007-01-12 18:58:02, esiue30 pisze:
lepszy strumień, przelotka, rura cokolwiek chyba niż przypchany i stopiony kat bo nie łudźmy się że w e30 325i bedzie kat jak z samochodu ze 100 tyś kilometrów panowie te katalizatory są do wymiany przecież one maja po 300tyś. km

Wszystko dobrze tylko po co płacic za strumienice, narazac sie na pogorszenie pracy silnika jak mozna wyciac kata i wspawac w to miejse rure przelotowa...

niestety strumienica to najgorszy możliwy wybór generalnie więcej psuje niż poprawia

ja mam 325i w 30 i mam wycięty kat razem z srodkowym bo są one połączone zamiast tego sa struminnice ponieważ kiedy miałem tylko rury a na końcu tłumik końcowy to było głośno ale najgorsze było to jaki miał dźwięk, jak mu sie wcisneło to tak jak stary polonez albo gorzej poprost tragedja a teraz ma ładniusi dzwięk. a jesli chodzi o osiągi to oczywiście są nie do odczucia jeśli chodzi o rure a strumień bo na katalizatorze było gorzej bo był przytopiony pzdr.