Zbyt duże spalanie Accord95 2.0(136hp),Tomasetti AT07 140hp

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Auto pali ok 16 litrów na 100 po mieście , ostatnio regulowałem gaz ale efektów nie ma. Co może być przyczyną? możliwe że osoby regulujące ograniczyły się do ustawienia odpowiedniego stosunku ilości dostarczanego gazu do podawanego powietrza? Nie wzieli podczas regulacji kwestii ekonomii? (jestem laikiem , niewiele wiem o lpg, ostatnio sie douczam ). Czy przykręcenie spowoduje spadek spalania do wartości "normalnej" ?

Auto kręci się na gazie do bardzo wysokich obrotów bez wyraźnego odczucia spadku mocy na górze skali, kolega ma almere 1,4 (starsza generacja instalacji) i taki spadek jest odczuwalny powyżej 4,5k obrotów.

witam serdecznie

po pierwsze sprawdź przewody WN i świece no i kopułkę rozdzielacza itp.. być może masz uszkodzony np któryś z przewodów i cylinder jest zalewany i pracuje samochód na 3 zamiast na czterech garach... stad duże zużycie gazu.. ewentualnie sprawdź sondę lambda... chodź jak ci gazownicy ustawiali a jak sadze znają się na rzeczy... to zauważyli by nie prawidłowe działanie sady w programie do ustawień komputera gazowego... i zwrócili by ci na to uwagę.

pozdrawiam

Dzięki bardzo za informacje, zaraz zabieram sie do roboty