Hamulce bebnowe e-36

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam. mam bebnowe hamulce z tyłu 93 rok noi trzeba wymienić okładziny ale... do tej pory w autkach miałem zawsze tarczowe hamulce i nie bardzo wiem jak sie do tego zabrać ,na co trzeba zwracać uwage i czy są jakieś specjalne sztuczki z którymi trzeba sie uporać . musze to zrobić bo już słysze wrrr z tyłu a chciałem sam sobie poradzić z tym problemem . i w zwiąsku z tym prosze o pomoc .pozdrawiam

hi
troche wiecej roboty niz z tarczami .mialem podobny problem. ale w pudelku z nowymi szczekami mialem dolaczona ulotke z instukcja montazu ,obrazkowa i nie bylo problemu. gdyby nie bylo najwazniejsza sprawa to poluzowac szczeki aby sciagnac beben. na bebnie jest sruba ktora trzeba odkrecic i ustwic w miejscu gdzie sie znajduje regulator sczek nastepnie wlozyc srubokret i poluzowac . po sciagnieciu bebna to juz pikus.
pzdro

a gdzie mniej wiecej jest ten regulator ,jak to ma być ustawione ,możesz po krótce wytłumaczyć ? jak poluzować to ustrojstwo ? czy po skręceniu tego spowrotem tez trzeba tym regulować ? banalne pytania ale pierwszy raz bede to robił a nie chce nic spaprać i jakie szczeki polecacie .pozdrawiam