| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2003-05-27 19:10:05 a ja tak dla ciekawosci - ile kosztuje nabicie klimy ?? na razie mam w samochodzie jak w lodowce ale... wole wiedziec |
Grzegorz TOYOTA Corolla E16 Katowice | 2003-05-27 19:56:59
Zoltar chyba u "speca" od lodówek Polar Ja nie znalazłem taniej niż 180 PLN a obdzwoniłem pół śląska |
Jadzwin Espero 2.0T / NUBIRA ... Krakow | 2003-05-27 20:55:45 Witam,
Jezeli chodzi o ABS to przyczyny moga byc rozne ale najczestsze to przerwany kabelek od czujnika (jak ruszasz kolami raz styka raz nie). Mozesz to latwo sam naprawic a mianowicie odepnij kabelek od czujnika chwyc za wtyczke i lekko ciagnij.... W miejscu przerwania "wyciagna" ci sie przewody. Potem wystarczy odizolowac skrecic zaizolowac jakas tasma i jezdzisz kolejny rok Ja mam tak w obu kolach i jest ok. Najlepeij wczesniej pojechac a komputerek i poprosic o test abs i od razu ci wyskoczy z ktorym kolem jest problem i jaki. Czasami padaj czujniki (b. rzadko) i taka zebatka ktora jest na piascie (tez niezbyt czesto bo musi doijsc do jej mechanicznego uszkodzenie). Ale na 99% masz przerwany kabelek... Btw: Test komputera abs przechodzi dopiero po przekroczeniu jakiejs tam predkosci (chyba 7 km/h) Pozdr Jadzwin |
Jacenty Klubowy Weteran Nubira III, KIA SEDO ... Suwałki | 2003-05-28 08:16:33 Kuba a też miałeś objaw z zadziałaniem ABS-u przy każdym hamowaniu ZANIM ABS zasygnalizuje błąd ? Co do prędkości to jak napisałem : Prędkość nie gra roli. Nie wiem czy to zależy od czasu czy od odległości jaką się przejedzie. Przegub ani łożyska więc nie mają nic do rzeczy ? |