| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
bebo Omega A 2.0 i bolesławiec | 2003-05-27 19:46:06 Jako, że niedawno kupiłem swoją Omegę mam znowu pytanie. Moj szyberdach elektryczny często nie chce się zamknąć, czy można coś z tym zrobić. Poza tym otwiera się do dwóch pozycji: uchylenie do góry i uchylenie na dół. Nie wiem czy tak powinno być, czy też po uchyleniu na dół powinien się otwierać chowając w dach. Wiem, że są różne rodzaje szyberdachów, ale nie wiem, który mam ja. |
urg (M) nie ma jeno frotka ostała | 2003-05-28 06:15:40 szyberdach w A działa właśnie w ten sposób.
1 przycisk uchylanie ( bardzo niewiele co jest NORMALNE w Oplach). drugim zamykamy ( możemy trzymać do bólu - tylko sie zamknie, nie zacznie odsuwać) i odwrotnie 2 przycisk otwiera szyberdach. w tym wypadku 1 przyciskiem zasuwamy go całkowicie. a jaki jest powód nie działania? pzdr |
daro_el opel omega A Elbląg | 2003-05-28 15:20:27 cze.bebo sprawdz czy nie masz przypadkiem nabrzmialej uszczelki od szyberdachu mialem takie objawy w starej onedze. po posmarowaniu gliceryna chodzilo ok. jak nie to to nie radze samemu zagladac do szyberdachu nie tak prosto jest go ustawic. poszukaj lepiej jakiegos fachowca od szybrow. u mnie w miescie jest taki jeden . |