MotoNews.pl

Prosba o pomoc do warszawiakow (help)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie mam pytanie
czy ktorys z was pomogl by mi zalozyc fotele ktore bym ewentulanie kupil sobie na przod ?
czy ktos z was wie jak to zrobic ?
jak je przykrecic?

moge zapewnic sprzet, ale za cholere nie wiem jak to zrobic

jesli ktos mi pomorze bede bardzo wdzieczny

HIHI tomek i maciek maja wprawe - kiedys na zlocie kolo czestochowy tak sie napalili ze maciek srube urwal ale byla jazda

Jeśli kupisz fotele, których mocowania będą pasować w seryjne punkty montażowe należy:
1. Posiadać odpowiedni klucz, którym ogkręcimy 4 śrubki
2. Chwycić fotel w 2 rączki
3. Wyjąć go z samochodu
4. Położyć np. na ziemi
5. Unieść nowy fotel
6. Włożyć go do kabiny autka (ustawić w odpowiednią stronę)
7. Przykęcić tymi samymi 4 śróbami

* Zakładając, że fotel ma prowadnice, które przykręcamy do podłogi

taaaaaa
serio???

wiemgdzie meiszkasz wpadne pokarzesz mi cfaniaku jak lapiesz w dwie raczki i wyjmujesz fotel,ok ?

Lasombra nie demonizuj - jest dokładnie tak jak mowi SpeedR - sam wyjmowalem swoj fotel (kierwocy) 3 razy. I przy zalozeniu ze nowy fotel ma takie same miejsca mocowan, jest to naprawde proste. Faktem jest tez, ze fotela pasazera nie moge wyjac, bo ma urwana nakretke z drugiej strony... I tu pytanie - ktos wie jak sie dostac od tej "drugiej" strony??? bo zagladalem pod spod samochodu - to w/g mnie jest tam oslona termiczna kata, zeby j zdjac wydaje mi sie ze trzeba zdjac wydech - nie chce mi sie. Ale by bylo fiutkowo, jak by nakretka tej sruby byla w profilu zamknietym :/

Z tego co wiem to w "dnie" espero niema zamkniętych profili i nakrętka (urwana) powinna być dostępna.
Co do osłony katalozatora (ostatnio wymieniałem linke ręcznego więc opanowałem ten temat na pamięć) żeby sie dostać pod nia wystarczy ja odkręcić (trzeba uważać bo są to 4 nakrętki wytłoczone z blachy - dziwaczny patent) a następnie przesuwac po wydechu i obracać - można tak dotrzeć praktycznie do całego obszru pod nią bez rozbierania wydechu. Oszczedza się w ten sposub dużo roboty i czasu.