Przepływomierz vectra a omega

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Mam pytanie, czy przepływomierz w vectrze 2.0 b 97 jest taki sam jak w omedze b 2.0 96 ? Oba silniki ECOTEC'a.

taki sam

dzięki serdeczne - mam jeszcze jedno pytanie - w omedze b mam nierówne obroty na benzynie i na gazie - na gazie są o wiele bardziej nierówne niż na benie.

Jak odłączę przewód od przepływomierza, to obroty wyrównują się mniej więcej na takie same (choć nadal nierówne, ale mniejsze) na gazie i na benie - czy to może świadczyć o padniętym przepływomierzu ?

zczytać błędy

sęk w tym, że błędów komp nie wykazuje ...

Witam LychaD !

Może sprawdź sobie najpierw przeływkę, tak jak jest to opisane tutaj

I powinenes wiedzieć czy jest padnieta czy nie

A jak nie to chyba nowy krokowy...

Pozdrawiam

Dzięki - pełen opis mojego problemu jest tutaj - http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=172070&c=0&f=9 - stąd moje poszukiwania ...

Podłącz Techa i sprawdź jakie wartości Ci pokazuje. Może być już na wykończeniu (lub zabrudzony) i dla tego nie pokazuje błędu. Sprawdź jeszcze krokowca.

LychaD jak tam po ?

Ja wmieniłem i od razu lepiej na benie - chociaż obroty czasem lubią się wieszać - 1500-200 ale to trwa ok 1-3sek.

Wiec czekam na krokowy i wymieniam

Pozdro !

Cieszę się Szeszel - ja wczoraj nie zdążyłem - dzisiaj może będę miał chwilkę.

pozdrawiam

Bosz... LychaD przeciez to tylko pare minut

Podmień i daj znac,

Pozdrawiam

To nie kwestia samej wymiany - kwestia tego, że koompel z vectrą nie ma aktualnie vectry - bo pożyczył ojcu i czekam aż mu ją odda - no chyba, że ty znajdziesz chwilkę ...

Nie ma sprawy

Tylko kurde.... szkoda mi P hahaha

Zartuje

-->pirv

Pozdrawiam