Za duzo spalanie gazu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Mam favoritke (91r) LPG lovato I gen. i pali mi 12-13l , przed tem palił 8l . Wymieniałem świece i kable. Sam troche regulowałem mieszanke ale prawie nic to nie dalo tylko moc mi spadla przez to... a kiedy tankuje, to idzie to starsznie wolno ,zawor(używany) wymienialem sam bo poprzedni wogle odbijal i nie mozna bylo zatankowac auta.

pozmoze mi ktos ???

[ wiadomość edytowana przez: barney22 dnia 2007-01-17 13:35:38 ]

[ wiadomość edytowana przez: barney22 dnia 2007-01-17 13:35:57 ]

albo masz uszkodzony zawor, albo rurka do gazu gdzies ci sie przygiela ta od zaworu do baku...

co do reszty to zapewne wystarczy regulacja parownika

pozdrawiam

Witam.
Jak w temacie, za duże spalanie gazu. Auto to BMW e-34 525 24v rok 90, automat. Instalacja z komputerem, niestety jeszcze nie sekwencja, dokładnie jaka, trudno mi teraz powiedzieć, jeżeli będzie to bardzo istotne - dopisze.
Próbowałem regulacji, wymiany krokowca, pzrepływomierza, filtru powietrza, dolotu, świece NGK około 20k przebiegu, tankuje na Statoil i cały czas spalanie w mieście 23-25l/100, jazda normalna-spokojna.Trasa około 100-140km/h 12-13l, to jest OK.
Co jeszcze sprawdzić/wymienić aby spalanie spadło do 18-20l ??
A może to jest norma??

a na benzynie ile pali w miescie?? i na trasie???

czesto jest tak ze przewody Wysokiego Napiecia sa zle, lub kopolka... na benzynie beda chodzic a na gazie juz nie...

zobacz czy niemaja jakis mechanicznych uszkodzen... ewentualnie jak sie okaze ze nie... to jest jeszcze 1 sposob... wieczorem gdy bedzie juz ciemno.. zapal silnik przerzuc na gaz...otworz maske i wez spryskiwacz taki jak do mysia szyb sprzedaja butelki... nalej tam dowy i popsikaj troche nad kablami taka mgielke... jak zobaczysz niebieskie swiatelko to znaczy ze kable sa do dupy i trzeba wymienic

pozdrawiam

aha.. ewentualnie moze jak na trasie tak malo gazu pali a w miescie tylko... to zobacz jaki masz tryb pracy w komputerze wpisany.. sa czesto 3 do wyboru.. normalna, ekonomiczna i sportowa... na sportowej zawsze pali najwiecej bo szybko krokowiec dziala i szybko reaguje...

Cytat:
a na benzynie ile pali w miescie?? i na trasie???

Mając instalke, raczej na gazie jeżdze, ale wcześniej komp wskazywał odpowiednio: trasa prędkość do 170km/h (momentami nawet 200km/h) 9,7 l/100, miasto bez oszczędzania 16l/100

Cytat:
... jak zobaczysz niebieskie swiatelko to znaczy ze kable sa do dupy i trzeba wymienic

W moim samochodzie nie ma kabli wysokiego napięcia, przy każdej swiecy jest cewka, ale sprawdze u mechaniora cewki.

Cytat:
to zobacz jaki masz tryb pracy w komputerze wpisany..

Komputer instalki gazowej czy skrzyni biegów.
Jeśli chodzi o skrzynie to zazwtczaj śmigam na E-ekonomic.

Pozdrawiam

no w kompie od gazu.. czesto jest kilka ustawien