Jak zdjąć plastiki trzymające wykładzinę od strony kierowc

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam w swoim Essim problem z wodą, a ściślej z jakimś przeciekiem. Pod wykładziną od strony kierowcy zbiera mi się woda. Nie wiem skąd jest przeciek, ale próbowałem zdjąć wspomniane "plastki" (idace przez całą długość w środku od fotelu kierowcy aż do tylnej kanapy) trzymające koło nadproża wykładzinę. W tym celu odkręciłem krzyżakiem śrubki mocujące. Ale w żaden sposób nie da się tego długiego plastiku podważyć. Nie wiem czy pod śrubami są jakieś zatrzaski czy coś innego, nawet metoda siłowa nie przyniosła żadnego skutku. Proszę o pomoc, bo w deszczowe dni mam powódz pod stopami.

Cytat:
2007-01-15 17:38:18, milosz61 pisze:
Witam Mam w swoim Essim problem z wodą, a ściślej z jakimś przeciekiem. Pod wykładziną od strony kierowcy zbiera mi się woda. Nie wiem skąd jest przeciek, ale próbowałem zdjąć wspomniane "plastki" (idace przez całą długość w środku od fotelu kierowcy aż do tylnej kanapy) trzymające koło nadproża wykładzinę. W tym celu odkręciłem krzyżakiem śrubki mocujące. Ale w żaden sposób nie da się tego długiego plastiku podważyć. Nie wiem czy pod śrubami są jakieś zatrzaski czy coś innego, nawet metoda siłowa nie przyniosła żadnego skutku. Proszę o pomoc, bo w deszczowe dni mam powódz pod stopami.

Jak mówisz o tych od strony drzwi, takie długie plastikowe "listwy" to ja podważyłem płaskim śruboktrętem i na wyczucie to wyciągnąłem.

Cytat:
2007-01-15 17:38:18, milosz61 pisze:
Witam Mam w swoim Essim problem z wodą, a ściślej z jakimś przeciekiem. Pod wykładziną od strony kierowcy zbiera mi się woda. Nie wiem skąd jest przeciek, ale próbowałem zdjąć wspomniane "plastki" (idace przez całą długość w środku od fotelu kierowcy aż do tylnej kanapy) trzymające koło nadproża wykładzinę. W tym celu odkręciłem krzyżakiem śrubki mocujące. Ale w żaden sposób nie da się tego długiego plastiku podważyć. Nie wiem czy pod śrubami są jakieś zatrzaski czy coś innego, nawet metoda siłowa nie przyniosła żadnego skutku. Proszę o pomoc, bo w deszczowe dni mam powódz pod stopami.

nakładki na progi mocowane sa za pomaca zatrzaskow rozpieranych przez wkrety, nie ma innego sposobu jak tylko na sile wyciagnac te zatrzaski, najlepiej ruszac we wszystkie strony, albo sprobowac zcisnac zatrzask kombinerkami.

A ja sprawdziłbym pianke która jest przyklejona do drzwi miedzy tapicerka i poszyciem blachy bo jeśli była demontowana to własnie tędy woda dostaje sie do środka auta wiem bo wlasnie tak sie dzieje u mnie.

Cytat:
2007-01-15 17:47:02, zeberko pisze:
A ja sprawdziłbym pianke która jest przyklejona do drzwi miedzy tapicerka i poszyciem blachy bo jeśli była demontowana to własnie tędy woda dostaje sie do środka auta wiem bo wlasnie tak sie dzieje u mnie.

niop , u mnie też tak było